Sofonia
  Footnotes
  Theme

  Sofonia

  Një profet i Dhjatës së Vjetër i cili jetoi gjatë sundimit të Josias (639–608 para K.).

  Libri i Sofonias

  Kapitulli 1 flet për një ditë të ardhshme që do të mbushet me zemërim e trazira. Kapitulli 2 këshillon popullin e Izraelit të kërkojë drejtësi dhe përulësi. Kapitulli 3 flet për Ardhjen e Dytë, kur të gjitha kombet do të mblidhen për betejë. Megjithatë, Zoti do të mbretërojë në mes tyre.