Egjipt
    Footnotes
    Theme

    Egjipt

    Një shtet në cepin verilindor të Afrikës. Pjesa më e madhe e Egjiptit është e zhveshur dhe e shkretë. Shumica e banorëve jetojnë në luginën e Nilit, e cila shtrihet për gati 890 kilometra.

    Egjipti i lashtë ishte i pasur dhe i përparuar. Vepra të mëdha publike u ndërtuan, duke përfshirë kanale për ujitje, qytete të fuqishme për mbrojtje, monumente mbretërore, veçanërisht varre piramida dhe tempujt, të cilët janë ende mes mrekullive të botës. Për një farë kohe, qeverisja ishte një imitim i rendit patriarkal të priftërisë (Abr. 1:21–27).