Nineve
    Footnotes
    Theme

    Nineve

    Në Dhjatën e Vjetër, kryeqyteti i Asirisë dhe për më shumë se dyqind vjet një qendër e madhe tregëtare në bregun lindor të lumit Tigër. Ajo ra me rënien e perandorisë asiriane, 606 para K.