Fryte të Para
    Footnotes
    Theme

    Fryte të Para

    Të korrat e para të mbledhura në një stinë. Në kohët e Dhjatës së Vjetër ato i ofroheshin Zotit (Lev. 23:9–20). Ata që e pranojnë ungjillin dhe durojnë deri në fund me besnikëri, në mënyrë simbolike, janë frytet e para, sepse i përkasin Perëndisë.