Xheloz, Xhelozi
  Footnotes
  Theme

  Xheloz, Xhelozi

  Siç përdoret në shkrimet e shenjta, fjala xheloz ka dy kuptime: (1) të jesh i zjarrtë dhe të kesh ndjenja të thella e të holla për dikë ose diçka, dhe (2) të kesh zili për dikë ose të dyshosh se një tjetër do të fitojë një farë përparësie.

  Të kesh ndjenja të zjarrta

  Të jesh ziliqar ose dyshues