Vajtime(ve), Libër i
    Footnotes
    Theme

    Vajtime(ve), Libër i

    Një libër në Dhjatën e Vjetër, i shkruar nga Jeremia. Është një mbledhje e poemave ose këngëve të dhembjes për shkak të rënies së Jeruzalemit dhe të kombit izraelit. Libri u shkrua pas rënies së qytetit rreth 586 para K.