Muzikë
    Footnotes
    Theme

    Muzikë

    Melodi dhe ritme të kënduara dhe të luajtura që në kohët e hershme biblike për të shprehur gëzim, lavdërim dhe adhurim (2 Sam. 6:5). Mund të jetë një formë lutjeje. Psalmet ndoshta këndoheshin me melodi të thjeshta dhe të shoqëruara nga vegla.