Shëlbej, Shëlbuar (i), Shëlbim
    Footnotes
    Theme

    Shëlbej, Shëlbuar (i), Shëlbim

    Të çlirosh, të blesh ose të shpërblesh, në mënyrë që ta lirosh një njeri nga robëria nëpërmjet pagimit. Shëlbimi i referohet shlyerjes së Jezu Krishtit dhe çlirimit nga mëkati. Shlyerja e Jezusit e shëlben të gjithë njerëzimin nga vdekja fizike. Nëpërmjet shlyerjes së tij, ata që kanë besim në të dhe që pendohen, gjithashtu shëlbehen nga vdekja shpirtërore.