Fuqi
    Footnotes
    Theme

    Fuqi

    Aftësia për të bërë diçka. Të kesh fuqi mbi dikë ose diçka do të thotë të kesh aftësinë për të kontrolluar dhe për të urdhëruar atë njeri ose atë send. Në shkrimet e shenjta, fuqia shpesh lidhet me fuqinë e Perëndisë ose me fuqinë e qiellit. Shpesh lidhet ngushtë me autoritetin e priftërisë, që është leja ose e drejta të veprosh për Perëndinë.