Profeteshë
    Footnotes
    Theme

    Profeteshë

    Një grua që ka marrë dëshmi për Jezusin dhe gëzon shpirtin e zbulesës. Një profeteshë nuk mban priftërinë ose çelësat e saj. Megjithëse vetëm pak gra në shkrimet e shenjta thirren profetesha, shumë profetizuan si Rebeka, Ana, Elisabeta dhe Maria.