Lum(i) Jordan
    Footnotes
    Theme

    Lum(i) Jordan

    Lumi Jordan rrjedh nga deti i Galilesë për në Detin e Vdekur. Lumi është 160 kilometra i gjatë dhe formohet nga bashkimi i disa rrëkeve që rrjedhin nga mali Hermon. Ai është lumi më i rëndësishëm në Izrael.

    Dy ngjarje të rëndësishme të lidhura me këtë lumë janë ndarja e lumit nga Zoti për t’u kaluar nga Izraeli (Joz. 3:14–17) dhe pagëzimi i Jezu Krishtit (Mt. 3:13–17; 1 Ne. 10:9).