Apokrifë
    Footnotes
    Theme

    Apokrifë

    Libra të shenjtë të popullit judeas që nuk u përfshinë në Biblën e hebrenjve, por që mbahen në Biblat e disa kishave të krishtera. Këto libra shpesh janë të vlefshme për të lidhur Dhjatën e Vjetër dhe të Re dhe shihen në Kishë si lexime të dobishme.