Muzika
Plot Përul’si
Shënimet në Fund të Faqeve

Hide Footnotes

Tematika

98

Plot Përul’si

Plot lutje

1. Plot përul’si, përkul kokën,

Mendoj për Ty, Shpëtimtar, Zot.

Ja un’ marr ujin dhe bukën

N’kujtim të fjalës Tënde sot.

2. Ndihmom’ t’kujtoj, të lutem un’,

Jetën Ti dhe në Kalvari,

Që t’mund t’jetoj përgjithmon’ un’

Dhe t’rritem, Zot, që t’jem si Ti.

3. Të jem si Ti! Un’ syt’ i ngre

Nga toka drejt qiellit mbi ne,

Që un’ t’mësoj nga q’ejt kube

Se si t’provoj denj’sin’ time.

4. Kur eci çdo dit’ k’tu në tok’

Shpirtin më jep, kur un’ t’kërkoj,

Ndryshim zemre, një lindje t’re

Dhe rritem, Zot, si Ti të jem.

Teksti: Zara Sabin, 1892–1980. © 1985 IRI

Muzika: Thomas L. Durham, l. 1950. © 1985 IRI

3 Nefi 18:6–11

Moroni 10:32–33