Muzika
Zot, Tani që Ndahemi
Shënimet në Fund të Faqeve

Hide Footnotes

Tematika

87

Zot, Tani që Ndahemi

Plot lutje

1. Zot, tani që ndahemi,

M’simet bekona t’kërkojm’.

Na i mbill n’zemër t’i kemi,

Që me ne gjithmon’ t’qëndrojn’.

2. Në pafajsin’ e rinis’,

Ligjet e Tu do plot’sojm’.

Na drejto n’udh t’vërtetës,

Që t’bindemi, jepna forc’.

3. At’, i mëshirshëm, i mir’,

Kur për të drejtën punojm’,

G’zim të ëmbël dhe të d’lir,

N’shërbimin Tënd le t’zbulojm’.

4. Falna, Zot, kur ne gabojm’.

Na çliro nga tundimi.

Na ndihmo që të jetojm’

Për Ty, jet’ plot shenjtëri.

Teksti: George Manwaring, 1854–1889

Muzika: Benjamin Milgrove, 1731–1810; përsh. nga Ebenezer Beesley, 1840–1906

Psalmet 119:33–35