Muzika
Botës Gëzim
Shënimet në Fund të Faqeve

Hide Footnotes

Tematika

120

Botës Gëzim

Me shumë gëzim

1. Botës gëzim, ka ardh’ Zoti;

Toka Mbretin t’pranoj’!

Çdo zemër vend t’i bëj’ Atij,

Shenjtor’, engjëj këndojn’,

Shenjtor’, engjëj këndojn’,

Shenjtor’, shenjtor’, engjëj këndojn’.

2. Gëzim! Gëzim! Jezus’ ësht’ mbret,

Nga shenjtor’t këng’ thuren,

Ndërsa fushat, kodrat, malet

Jehojn’ plot me hare,

Jehojn’ plot me hare,

Jehojn’, jehojn’ plot me hare.

3. Mëkat, hidh’rim më s’do rriten,

Gjembat tokën s’mbushin;

Ai do t’vij’ dhe t’shtoj’ bekimet,

Atje ku kish mallkim,

Atje ku kish mallkim,

Atje, atje ku kish mallkim.

4. Gëzim! Gëzim, në Më t’Lartin.

Përhapet Izraeli

Si yjet n’qiell plot vezullim,

Per’ndin’ të adhurojm’,

Per’ndin’ të adhurojm’

Gjithmon’ Per’ndin’ të adhurojm’.

Teksti: Isaac Watts, 1674–1748; ndrysh. nga William W. Phelps, 1792–1872. Përfshirë në librin e parë të himneve SHDM, 1835.

Muzika: George F. Handel, 1685–1759; përsh. nga Lowell Mason, 1792–1872

Alma 5:50

Psalmet 97:1

Psalmet 98:4–9