Muzika
Larg në një Koritë
Shënimet në Fund të Faqeve

Hide Footnotes

Tematika

125

Larg në një Koritë

Me nderim

1. Larg në një koritë, pa shtrat e dyshek,

I vogli Zot Jezus, ja kokën mbështet;

Yjet në qiej vështrojn’ ku Ai shtrihet,

Të voglin Zot Jezus që mbi kashtë fle.

2. Gjedhët po pëllasin, fëmis’ gjum’ i del;

Po i vogli Zot Jezus të qarë nuk nxjerr.

Të dua, Zot Jezus, nga qielli më shih

Dhe deri në mëngjes te djepi më rri.

3. Më ji pran’, Zot Jezus; të lutem më rri

Gjithmonë pran’ meje, më fal dashuri.

Me kujdesin Tënd t’but’ gjith’ f’mijët beko,

Për n’qiell na bëj gati, me Ty të jetojm’.

Teksti: Anon., rreth 1883, Filadelfia

Muzika: William J. Kirkpatrick, 1838–1921; harmonizuar nga Rosalee Elser, 1925–2007. © 1980 Rosalee Elser. Përdoret me leje. Lejohet bërja e kopjeve për t’u përdorur një herë për qëllime jotregtare në kishë ose shtëpi.

Lluka 2:7

Lluka 18:15–17