Muzika
Shpëtimtar i Shtrenjt’, i Dashur
Shënimet në Fund të Faqeve

Hide Footnotes

Tematika

54

Shpëtimtar i Shtrenjt’, i Dashur

Me nderim

1. Shpëtimtar i shtrenjt’, i dashur,

T’ëmblin lajm Tënd bëj t’njohur.

Shpirti Yt i d’lir’, i zjarrtë,

Ardht’ në çdo zemër t’ndrojtur.

Të kthej’ baticën e m’katit,

Atje ço t’shpejtën bindje.

Shpëtimtar i shtrenjt’, i dashur,

Çdo shpirt tek Ti le t’banoj’.

2. Shpëtimtar i shtrenjt’, i dashur,

Ne t’dobët, Ti i fort’ je;

Baticën e mëkatit ndal,

Me dhembshuri t’pafundme.

Na rretho me krahët e Tu;

Na mbaj në të ngushtën udh’.

Shpëtimtar i shtrenjt’, i dashur,

Larg Teje të mos shkojm’ kurr’.

3. Shpëtimtar i shtrenjt’, i dashur,

Zemërthyerin do shërosh.

T’hidhurit lot që vijn’, na thaj;

Hidh’rimin mos lër t’na mposht’.

Er’rat kthe dhe dallgët qet’so;

T’egrën furtun’ e pusho.

Shpëtimtar i shtrenjt’, i dashur,

T’përhershmen paqe dhuro.

Teksti dhe muzika: H. R. Palmer, 1834–1907

Isaia 26:3–4

Psalmet 145:8–9, 14–21