Muzika
Qëndroj Plot Habi
Shënimet në Fund të Faqeve

Hide Footnotes

Tematika

113

Qëndroj Plot Habi

Plot Mendim

1. Qëndroj plot habi kur shoh sa shum’ Krishti më do,

I shtangur nga hiri që Ai kaq shum’ më dërgon.

Un’ dridhem kur di se për mua Ai shkoi në kryq,

Për mua m’katarin vuajti, u gjakos dhe vdiq.

[Chorus]

Kaq shum’ t’kujdeset për mua,

o ç’mrekulli Aq shum’ sa u bë fli!

Për mua ç’mrekulli, o çfar’ mrekulli!

2. Çuditem t’mendoj se nga fron’ i Tij Ai do zbres’,

Shpëtim t’i sjell’ shpirtit tim krenar edhe rebel,

Që ta shtrij’ kaq shum’ mbi mua dashurin’ e Tij,

Aq sa shëlbim dhe përligjje të gjej’ shpirti im.

[Chorus]

Kaq shum’ t’kujdeset për mua,

o ç’mrekulli Aq shum’ sa u bë fli!

Për mua ç’mrekulli, o çfar’ mrekulli!

3. Mendoj duart e Tij t’gjakosura për borxhin tim!

A mund t’harroj k’të mëshir’, dashuri dhe flijim?

Jo, jo, un’ lavdi do t’i thur, do ta adhuroj,

Gjersa në gjunj’ t’i bie tek i lavdishmi fron.

[Chorus]

Kaq shum’ t’kujdeset për mua,

o ç’mrekulli Aq shum’ sa u bë fli!

Për mua ç’mrekulli, o çfar’ mrekulli!

Teksti dhe muzika: Charles H. Gabriel, 1856–1932

Mosia 3:5–8

Gjoni 15:13