Muzika
I Buk’ri Sion, Ngritur Lart
Shënimet në Fund të Faqeve

Hide Footnotes

Tematika

26

I Buk’ri Sion, Ngritur Lart

Lehtë

1. I buk’ri Sion, ngritur lart;

I buk’ri qytet që e dua;

Të buk’ra porta perl’ t’bardha;

I buk’ri tempull – drit’ Per’ndia’;

Ai që në Kalvar u vra,

Hap ato porta për mua.

[Chorus]

Sion, Sion, i shtrenjt’

Sion; I buk’ri Sion;

Sion, qytet i Per’ndis’!

2. I buk’ri qiell ku veç drit’ ka;

Të buk’rit engjëj në t’bardha;

Të buk’ra këng’ që kurr’ s’pushojn’;

Të buk’ra harpa si në kor;

Dhe un’ bashkohem me korin;

Ta adhuroj Shëlbuesin tim.

[Chorus]

Sion, Sion, i shtrenjt’

Sion; I buk’ri Sion;

Sion, qytet i Per’ndis’!

3. Të buk’ra kurora për t’gjith’;

Të buk’ra palma për mbret’rit’;

Të buk’ra rroba t’shpëtimit;

I bukur kushdo q’atje hyn;

Atje nxitoj me plot dëshir’;

Atje do t’pushoj un’ tër’ g’zim.

[Chorus]

Sion, Sion, i shtrenjt’

Sion; I buk’ri Sion;

Sion, qytet i Per’ndis’!

Teksti: George Gill, 1820–1880

Muzika: Joseph G. Fones, 1828–1906

Zbulesa 7:9–17

Zbulesa 21:2, 21–23