Muzika
Sioni n’Bukuri Le t’Ngrihet
Shënimet në Fund të Faqeve

Hide Footnotes

Tematika

25

Sioni n’Bukuri Le t’Ngrihet

Me guxim

1. Sioni n’bukuri le t’ngrihet;

Po shkëlqen drit’ e tij.

Shpejt mbret’ i tij do të hap’ qiejt

Plot madh’shti dhe hyjni.

Ungjilli që n’tok’ shpërndahet,

Një popull t’përgatis’,

Me Zotin, njer’z’t e Enokut

N’q’ell t’takohet ngadh’njy’s.

2. Ju lajm’tar’, i bini boris’

Te m’i larg’ti kufi.

Nga poli n’pol kombeve t’gjith’,

Lajmin u shpërndani,

Se Jezusi nga lart në ret’,

Me t’engjëjve ushtri,

T’shpëtoj’ shenjtorët do shfaqet,

Të mposht’ armiqt e Tij.

3. E lavdishmja prehje do nis’,

Q’profe tët parathan’,

Kur shenjtor’t mbret’rojn’ me Krishtin

Dhe me Të t’jetojn’ pran’,

Një mij’ vjet, o dit’ plot lavdi!

Zot m’përgatit zemrën,

T’qëndroj me Ty n’mal t’Sionit,

Kurr’ t’mos largohem më.

Teksti: Edward Partridge, 1793–1840. Përfshirë në librin eparë të himneve SHDM, 1835.

Muzika: Anonim. Vyrtemberg, Gjermani, rreth 1784

Doktrina e Besëlidhje 82:14

Moisiu 7:62–65