Muzika
Kush Ësht’ me Zotin? Kush?
Shënimet në Fund të Faqeve

Hide Footnotes

Tematika

168

Kush Ësht’ me Zotin? Kush?

Me energji

1. Kush ësht’ me Zotin? Kush?

Ësht’ koha ta tregojm’.

Ne pa frik’ pyesim:

Kush ësht’ me Zotin? Kush?

Luft’ t’zakonshme nuk bëjm’,

Armikun përballojm’.

Kundërshtari zgjohet;

Kush ësht’ me Zotin? Kush?

[Chorus]

Kush ësht’ me Zotin? Kush?

Ësht’ koha ta tregojm’.

Ne pa frik’ pyesim:

Kush ësht’ me Zo tin? Kush?

2. Per’ndis’ s’gjall’ i shërbejm’,

Armiqt’ le ta din’ mir’

Se, dhe pse pak, shum’ bëjm’;

Kush ësht’ me Zotin? Kush?

Po shkojm’ që të fitojm’;

Frika s’duhet t’na mpij’.

Zot t’ushtrive kemi;

Kush ësht’ me Zotin? Kush?

[Chorus]

Kush ësht’ me Zotin? Kush?

Ësht’ koha ta tregojm’.

Ne pa frik’ pyesim:

Kush ësht’ me Zo tin? Kush?

3. Shkëmb q’pritet pa duar,

Rritet tokën të mbush’.

Kush do ndihmoj’ ta shtyj’?

Kush ësht’ me Zo tin? Kush?

Flamuri për botën

Me krenari ngrihet.

Frikacakët s’e mbajn’;

Kush ësht’ me Zotin? Kush?

[Chorus]

Kush ësht’ me Zotin? Kush?

Ësht’ koha ta tregojm’.

Ne pa frik’ pyesim:

Kush ësht’ me Zo tin? Kush?

4. Forca t’tokës, t’ferrit

Godasin me furi,

Që të shkat’rrojn’ punën;

Kush ësht’ me Zotin? Kush?

E vërtet’, jet’, liri

Nga vdekja, mjerimi,

Jan’ arsye për luftën;

Kush ësht’ me Zotin? Kush?

[Chorus]

Kush ësht’ me Zotin? Kush?

Ësht’ koha ta tregojm’.

Ne pa frik’ pyesim:

Kush ësht’ me Zo tin? Kush?

Teksti: Hannah Last Cornaby, 1822–1905

Muzika: Henry H. Russell, 1818–1900, ndrysh.

Eksodi 32:26

Jozueu 24:15, 24