Muzika
Shih! Një Ushtri Mbret’rore
Shënimet në Fund të Faqeve

Hide Footnotes

Tematika

160

Shih! Një Ushtri Mbret’rore

Me guxim

1. Shih! Një ushtri mbret’rore,

Me shpata dhe flamuj’,

Po marshon për fitore

Sot në t’jetës betej’.

E mbushur plot ushtarë,

T’bashkuar dhe të fort’,

Që ndjekin Komandantin

Dhe me gëzim këndojn’:

[Chorus]

Fitore, fitore,

Përmes Shëlbuesit ton’!

Fitore, fitore,

Përmes Krishtit, Zotit!

Fitore, fitore, fitore,

Përmes Krishtit, Zotit!

2. Po përparon armiku,

Ushtar’t trima sulmojn’,

Dhe ata kurr’ s’ngurrojnë;

Guximi s’u mungon.

Prij’si u th’rret: “Besnikë!”

Ata fjalën pasojn’;

Sinjal’n e Tij shikojnë

Dhe me gëzim këndojn’:

[Chorus]

Fitore, fitore,

Përmes Shëlbuesit ton’!

Fitore, fitore,

Përmes Krishtit, Zotit!

Fitore, fitore, fitore,

Përmes Krishtit, Zotit!

3. O, kur lufta t’mbarojë,

Përleshja të pushoj’,

Kur që të gjith’ të mbli dhen

Nën vellon e paqes,

Para Mbretit t’përjetshëm,

Ai grup i fuqishëm

Emrin e Tij e lavd’ron

Dhe këtë këng’ këndon:

[Chorus]

Fitore, fitore,

Përmes Shëlbuesit ton’!

Fitore, fitore,

Përmes Krishtit, Zotit!

Fitore, fitore, fitore,

Përmes Krishtit, Zotit!

Teksti: Fanny J. Crosby, 1820–1915

Muzika: Adam Geibel, 1855–1933

2 Timoteut 2:3, 22

Doktrina e Besëlidhje 104:82