Muzika
Kambanat n’Krishtlindje D’gjova
Shënimet në Fund të Faqeve

Hide Footnotes

Tematika

132

Kambanat n’Krishtlindje D’gjova

Plot mendim

1. Kambanat n’Krishtlindje d’gjova,

T’njohurën këng’ t’vjetër luajn’

Dhe t’ëmbla fjal’ thon’ ato prap’

Për paqe n’tok’, vullnet të mir’.

2. Mendova si, kur dita erdh’,

Të krisht’rimit kambanore

Kishin përcjell’ këng’ t’pandërprer’

Për paqe n’tok’, vullnet të mir’.

3. Në dëshp’rim kokën e ula,

Un’ thash’: “Në tok’ paqe nuk ka;

Fort urrejtja, këngën e tall

Për paqe n’tok’, vullnet të mir’”.

4. Më fort kambanat dëgjohen:

“Per’ndia vdekur s’ësht’, as fle;

Gabimi shkon, drejt’sia fiton,

Me paqe n’tok’, vullnet të mir’”.

5. Plot kumbim dhe këng’ që d’gjohen,

Nga nat’ në dit’ bota kthehet,

Një zë, ting’llim, himn plot madh’shti,

Për paqe n’tok’, vullnet të mir’!

Teksti: Henry Wadsworth Longfellow, 1807–1882

Muzika: John Baptiste Calkin, 1827–1905

Lluka 2:14

Doktrina e Besëlidhje 3:1–3