Muzika
Si Rini e Sionit Sot
Shënimet në Fund të Faqeve

Hide Footnotes

Tematika

164

Si Rini e Sionit Sot

Me vendosmëri

1. Si rini e Sionit sot,

Qëndrojmë guximtar’,

Me premtim që shkëlqen në sy,

T’vendosur për t’ia dal’.

Mbi t’shkuarën fisnike ngrem’;

Të ardhmen e sigurt.

Sfidën e sotme përballojm’,

T’vërtet’ do të qëndrojm’.

2. T’vërtetat që ne përqafojm’

Përqeshen në çdo an’.

Por kur dëgjojm’ dhe bindemi

E dim’ se u bëjm’ ball’

Lig’sive që na dobësojn’,

Mëkatit që shkat’rron.

Shufrën e hekurt ne e mbajm’

Dhe gjejm’ gëzim në k’të.

3. Mes sprovave do t’kemi frik’,

Por nuk dëshp’rohemi.

Këtu të drejtës i shërbejm’;

Me t’vërtetën guxojm’.

Ne duam, mësojm’ dhe mposhtim;

Këng’ t’g’zueshme këndojm’,

Si rini e Sionit sot,

Triumfues, t’d’lir’ e t’fort’.

Teksti: Susan Evans McCloud, l. 1945. © 1985 IRI

Muzika: Melodi irlandeze; përsh. © 1985 IRI

Alma 37:35–37

Alma 53:20–21