Muzika
Zemrat Ktheni
Shënimet në Fund të Faqeve

Hide Footnotes

Tematika

188

Zemrat Ktheni

Me gjallëri

1. Zemrat ktheni; Zoti po vjen,

Malakia k’të shpalli.

N’përgatitje zemrat ktheni

Te puna e ekzaltimit

Për të gjall’ dhe t’vdekurit.

2. N’ditët e m’vonshme E lia

Do t’përt’rij’ planin fisnik.

Ai do t’ju mësoj’ dhe kujtoj’

Për premtimet që përgjithmon’

Ju lidhin me gjith’ njer’zit.

3. Zemrat ktheni drejt prindërve –

Brezave shkuar më par’.

Kërkofshi gjersa t’i gjeni;

Në tempull ata t’vulosni

Përjet’sisht t’lidhni zemrat.

4. N’dashuri kthejuni f’mij’ve –

Brezave që do të vijn’.

T’jetuarit prej jush t’ungjillit,

Shërbim’ n’tempull, jet’ me drejt’si,

Bekofshin f’mij’t n’përjet’si.

Teksti: Paul L. Anderson, l. 1946. © 1983 Paul L. Anderson dhe Lynn R. Carson

Muzika: Gaylen Hatton, 1928–2008. © 1985 IRI. Ky himn mund të kopjohet për t’u përdorur me raste në kishë ose në shtëpi, jo për tregti.

Doktrina e Besëlidhje 138:46–48

Doktrina e Besëlidhje 128:17–18, 22–24