Muzika
Rri Qet’, O Shpirt
Shënimet në Fund të Faqeve

Hide Footnotes

Tematika

64

Rri Qet’, O Shpirt

Plot paqe

1. Rri qet’, o shpirt: Zoti pran’ të qëndron;

Kryq t’dhembjes, hidh’rimit mbaj me durim.

Per’ndin’ lejo t’vendos’ dhe t’siguroj’;

Ai besnik do mbetet në çdo ndryshim.

Rri qet’, o shpirt: Miku m’i mir’ qiellor,

Mes vështir’sish t’çon te një fund gazmor.

2. Rri qet’, o shpirt: Per’ndia zotohet,

Si në të shkuarën, udh’heq t’ardhmen.

Shpresa, besimi yt t’mos tronditen;

Ç’ësht’ sot e fshehur, në fund do t’shkëlqej’.

Rri qet’, o shpirt: Valët, er’rat njohin,

Zën’ e Tij q’sundoi, kur k’tu Ai jetoi.

3. Rri qet’, o shpirt: Koha po afron shpejt,

Kur përgjithmon’ do jemi me Zotin,

Kur zhgënjim, hidh’rim dhe frik’ më t’mos ket’,

Pik’llim më s’ka, veç t’dashuris’ gëzim.

Rri qet’, o shpirt: Kur lotët lihen pas,

T’sigurt, t’bekuar do mblidhemi prap’.

Teksti: Katharina von Schlegel, l. 1697; përkth. nga Jane Borthwick, 1813–1897

Muzika: Jean Sibelius, 1865–1957. © 1900 Breitkopf & Härtel. E drejta e autorit përsht. 1933, nga Bordi Presbiterian i Arsimimit të Krishterë; rishikuar,1961; nga The Hymnal. Përdoret me leje nga The Westminster Press, Philadelphia, PA. Ndalohetbërja e kopjeve pa leje me shkrim nga mbajtësi i tëdrejtës së autorit.

Psalmet 37:3–9

Doktrina e Besëlidhje 101:14–16, 35–38