Muzika
Nat’ e Qet’
Shënimet në Fund të Faqeve

Hide Footnotes

Tematika

124

Nat’ e Qet’

Plot paqe

1. Nat’ e qet’! Nat’ e shenjt’!

Gjithçka ësht’ plot drit’, e qet’

Rreth nënës s’virgjër dhe Fëmis’.

Foshnj’ e shenjt’, e ëmbël dhe e brisht’,

N’paqe qiellore fli;

N’paqe qiellore fli.

2. Nat’ e qet’! Nat’ e shenjt’!

Prej pamjes barinjt’ dridhen!

Lavdit’ derdhen nga qielli lart;

Miq hyjnor’ këndojn’ Aleluja!

Krisht, Shp’timtari u lind!

Krisht, Shp’timtari u lind!

3. Nat’ e qet’! Nat’ e shenjt’!

Bir’ i Per’ndis’, drit’ e d’lir’,

Rrezaton nga fytyr’ e shenjt’,

Me agimin e hirit shëlbues,

Jezus, Zot, linde Ti!

Jezus, Zot, linde Ti!

Teksti: Joseph Mohr, 1792–1848; përkth. nga John F. Young, 1820–1885

Muzika: Franz Gruber, 1787–1863

Lluka 2:7–14

Alma 7:10–12