Muzika
Ju Pleq t’Izraelit (Burrat)
Shënimet në Fund të Faqeve

Hide Footnotes

Tematika

205

Ju Pleq t’Izraelit

Burrat

Me guxim

1. Ju pleq t’Izraelit tani mblidhuni

Kudo që të gjenden, t’drejtët kërkoni –

Në to kë, në mal, në det o shkretëtir’ –

Në Sion i sillni të pastër, të lir’.

[Chorus]

Babiloni, Babiloni, t’themi lamtumir’;

Po shkojm’ të jetojm’ n’male t’Efraimit.

2. Pun’torët të pakt’, e madhe e korra;

N’se jemi t’bashkuar, mund të bëjm’ gjithçka.

Nga mesi i egjrës do mbledhim grurin

Dhe do i çlirojm’ prej dhembjes, skllavëris’.

[Chorus]

Babiloni, Babiloni, t’themi lamtumir’;

Po shkojm’ të jetojm’ n’male t’Efraimit.

3. Si Prij’si i lasht’, tek të varfrit do shkojm’,

Të lodhurit, t’uriturit t’vizitojm’;

Me lajmin q’Ai dha, zemrat t’ua gëzojm’,

Te Sioni, te jeta pa fund do i drejtojm’.

[Chorus]

Babiloni, Babiloni, t’themi lamtumir’;

Po shkojm’ të jetojm’ n’male t’Efraimit.

Teksti: Cyrus H. Wheelock, 1813–1894

Muzika: Thomas H. Bayly, 1797–1839, përsh.

Doktrina e Besëlidhje 133:7–9, 14

Doktrina e Besëlidhje 75:2–5