Muzika
Zoti më Ësht’ Drit’
Shënimet në Fund të Faqeve

Hide Footnotes

Tematika

45

Zoti më Ësht’ Drit’

Me vendosmëri

1. Zoti më ësht’ drit’; pse duhet t’kem frik’?

Pran’ Ai më ësht’ çdo nat’ e çdo dit’.

Prej m’katit, hidh’rimit, Ai m’ësht’ shpëtim;

K’të siguri t’bekuar më sjell Shpirti.

[Chorus]

Zoti m’ësht’ drita;

Ai m’ësht’ g’zim edhe këng’.

Çdo dit’ dhe çdo nat’

M’drejton, m’drejton përgjithmon’.

2. Zoti më ësht’ drit’; nëse ret’ shfaqen,

Besim shum’ i fort’ drejt qiellit çohet,

Ku Jezusi përher’ në lavdi mbret’ron.

Si mundem që un’ n’err’sir’ gjithmon’ t’qëndroj?

[Chorus]

Zoti m’ësht’ drita;

Ai m’ësht’ g’zim edhe këng’.

Çdo dit’ dhe çdo nat’

M’drejton, m’drejton përgjithmon’.

3. Zoti më ësht’ drit’; Zoti m’ësht’ fort’si.

Me forcën e Tij un’ shum’ do t’arrij.

Dob’sin’ plot mëshir’ ma mbulon me fort’si

Dhe çdo or’ bekohem kur ec’ me besim.

[Chorus]

Zoti m’ësht’ drita;

Ai m’ësht’ g’zim edhe këng’.

Çdo dit’ dhe çdo nat’

M’drejton, m’drejton përgjithmon’.

4. Zoti më ësht’ drit’; për mua gjithçka.

Në prani të Tij err’sir’ fare s’ka.

Ai ësht’ Shëlbuesi, Shpëtimtari im.

Me shenjtorët, engjëjt do t’i thur lavd’rim.

[Chorus]

Zoti m’ësht’ drita;

Ai m’ësht’ g’zim edhe këng’.

Çdo dit’ dhe çdo nat’

M’drejton, m’drejton përgjithmon’.

Teksti: James Nicholson, 1828–1876

Muzika: John R. Sweney, 1837–1899

Psalmet 27:1

Isaia 12:2