Muzika
Engjëjt Ja në Këng’ Ngritur
Shënimet në Fund të Faqeve

Hide Footnotes

Tematika

129

Engjëjt Ja në Këng’ Ngritur

Me forcë

1. Engjëjt ja në këng’ ngritur

Lavdi Mbretit të lindur!

Paqe n’tok’ dhe shum’ mëshir’,

Ka pajtim me Perëndin’!

Gjith’ ju kombe ngrihuni;

Me qiejt të bashkoheni;

Me engjëjt sot të shpallni

N’Bethlehem u lind Krishti!

[Chorus]

Engjëjt ja në këng’ ngritur

Lavdi Mbretit të lindur!

2. Princit të Paqes lavdi!

Birit të Drejt’sis’ lavdi!

Drit’ dhe jet’ na sjell Ai,

Me shërim në krah’t e Tij.

Lavdin’ e Tij but’ po shtron,

Që njeri vdekje t’mos shoh’;

Lindur që t’ngrej’ t’tokës bij,

Për t’i lindur përsëri.

[Chorus]

Engjëjt ja në këng’ ngritur

Lavdi Mbretit të lindur!

Teksti: Charles Wesley, 1707–1788

Muzika: Felix Mendelssohn, 1809–1847

Lluka 2:8–14

3 Nefi 25:2