Muzika
Drit’, më Drejto
Shënimet në Fund të Faqeve

Hide Footnotes

Tematika

50

Drit’, më Drejto

Plot lutje

1. Drit’, më drejto përmes territ rrethu’s;

Ti më drejto!

E errët ësht’ nata, larg shtëpis’ jam;

Ti më drejto!

Mos m’lër t’bie; nuk po kërkoj të shoh

Vendin e larg’t – një hap mua m’mjafton.

2. I till’ nuk isha un’, as lutesha

Që t’më drejtosh.

Doja t’zgjidhja shtegun tim, por tani,

Ti më drejto!

Doja n’sy t’bija dhe krenaria

M’pushtonte. T’shkuara vite s’kujtoj.

3. Prej forcës Tënde un’ bekuar jam

Do t’më drejtoj’

Mbi moçal, shkrep edhe rrëke, gjersa

Nata të shkoj’.

Bashk’ me mëngjesin qeshin fytyrat,

T’dashura prej kohësh pak t’humbura!

Teksti: John Henry Newman, 1801–1890

Muzika: John B. Dykes, 1823–1876

Psalmet 43:3

Psalmet 119:133–135