Muzika
Shkëmb Koh’rash
Shënimet në Fund të Faqeve

Hide Footnotes

Tematika

58

Shkëmb Koh’rash

Me dinjitet

1. Shkëmb Koh’rash për mua i çar’,

Më lër t’fshihem n’Ty mua;

Lejo ujin dhe gjakun,

Rrjedh’ nga ij’ e plagosur,

Dyfish m’katin të shërojn’,

Nga zem’rimi t’më shpëtojn’.

2. Veprat e duarve t’mia,

S’plot’sojn’ kërkesa t’ligjit;

Zelli im t’mos njoh’ pushim,

Gjithmon’ lotët t’më rrjedhin,

S’mund ta shlyejn’ gjith’ m’katin;

T’më shpëtosh duhesh veç Ti.

3. Ndërsa marr k’të t’shkurtër frym’,

Kur nga vdekja mbyllen syt’,

Kur t’ngrihem n’bot’ që s’i njoh

Dhe Ty n’fronin Tënd të shoh,

Shkëmb Koh’rash për mua i çar’,

Më lër t’fshihem n’Ty mua.

Teksti: Augustus M. Toplady, 1740–1778

Muzika: Thomas Hastings, 1784–1872

2 Samuelit 22:2–3, 32–33

Moisiu 6:57–60