Muzika
Perëndis’ Lart Lavdi
Shënimet në Fund të Faqeve

Hide Footnotes

Tematika

34

Perëndis’ Lart Lavdi

Plot gëzim

1. Perëndis’ lart lavdi!

Thon’ toka dhe qielli.

Lëvduar qoft’.

T’Tijin hir adhuro,

Që trishtimet duroi.

Ti përgjithmon’ këndo:

I denji Qengj!

2. Jezus, Zot e Per’ndi,

T’mëkatit pesh’ duroi.

Lëvduar qoft’.

Se çfar’ ka bër’ trego,

Mbi vdekjen Ai fitoi.

Emrin e Tij këndo:

I denji Qengj!

3. Nga lart miqt’ këndofshin

Këngën e dashuris’,

Lëvduar qoft’.

Gjithmon’ iu dhënt’ Atij

Nderim dhe madhështi

Përmes përjetësis’:

I denji Qengj!

Teksti: James Allen, 1734–1804, përsht.

Muzika: Felice de Giardini, 1716–1796

Zbulesa 5:9–13