Muzika
E Vërteta Çfar’ Ësht’?
Shënimet në Fund të Faqeve

Hide Footnotes

Tematika

176

E Vërteta Çfar’ Ësht’?

Me vendosmëri

1. E vërteta çfar’ ësht’? M’e buk’ra stoli

Q’pasurit’ e botës mund t’prodhojn’,

Dhe e paçmu’shme vlera e saj do të jet’

Kur më e shtrenjta diadem’ e krenarit mbret

Sa plehrat e mbetjet do të vlej’.

2. E vërteta çfar’ ësht’? Më i ndritshmi çmim

Që njer’zit a per’ndit’ mund t’synojn’.

Shko kërko nëpër thell’sit’ ku jep vezullim,

Ose ngjitu lart n’qiell ku ajo nxjerr ndriçim,

Ësht’ qëllimi për t’fismen dëshir’.

3. Nga dor’ e tiranit skeptri mund të bjer’,

Kur ndeshet me er’rat e drejt’sis’,

Drit’ e t’vërtetës gjer në fund do të duroj’,

I bëjn’ ball’ shpërthimit t’sajat ledhe mbrojt’se,

Shpresat tiranit ia shkatërrojn’.

4. E vërteta çfar’ ësht’? Ësht’ fund’ dhe fillim’,

Që kufijt’ e kohës i kalon.

Dhe pse qiejt çahen, burime t’tokës plasin,

E vërteta prej më t’keqes do gjej’ shpëtim,

E përjetshme, pa ndryshim, gjithmon’.

Teksti: John Jaques, 1827–1900

Muzika: Ellen Knowles Melling, 1820–1905

Doktrina e Besëlidhje 93:23–28

Gjoni 18:37–38