Muzika
Të Parin Lajm
Shënimet në Fund të Faqeve

Hide Footnotes

Tematika

131

Të Parin Lajm

Me shumë gëzim

1. Të parin lajm që engjëlli tha,

Ishte për t’varfrit barinj të ndodhur n’fusha.

Ku ata ruanin bagëtin’,

Në një nat’ dimri të ftoht’, zhytur n’err’sir’.

[Chorus]

O ç’lajm, o ç’lajm, o ç’lajm, na sjell!

Mbreti të lindi o Izrael!

2. Vështruan lart dhe një yll pan’,

Që shkëlqente nga Lindja pas tyre larg;

Dhe tok’s i dha të madhen drit’

Dhe kështu vazhdoi nat’ edhe dit’.

[Chorus]

O ç’lajm, o ç’lajm, o ç’lajm, na sjell!

Mbreti të lindi o Izrael!

Teksti dhe muzika: Këngë tradicionale angleze Krishtlindjeje, rreth shekullit të 17-të

Lluka 2:8–20