Muzika
Lutje e Falënderimit
Shënimet në Fund të Faqeve

Hide Footnotes

Tematika

47

Lutje e Falënderimit

Plot gëzim

1. Së bashku mblidhemi Zotit t’kërkojm’ bekim;

Qorton dhe vullnetin e Tij shpejt tregon;

Shtypja e t’ligjve tani më nuk sjell shqet’sim;

Lavdi emrit të Tij;

T’vetët s’i harron.

2. Per’ndia bashkohet pran’ me ne, t’na udh’heq’,

Me shugurim, mbrojtje për t’Tijën mbret’ri;

Kështu nga fillimi beteja fitohej;

Ti Zot në anën ton’;

Të qoft’ Ty lavdi!

3. Ty të përlëvdojmë, udh’heq’s triumfues,

Lutemi që përher’ mbrojt’si yn’ t’jesh Ti;

Bëj që njer’zit e Tu t’i largohen vuajtjes;

Emri Yt u lavd’roft’!

Na bëfsh, Zot, të lir’!

Teksti: Anon., Hollandë, rreth 1626; përkth. nga Theodore Baker, 1851–1934

Muzika: Anon., Hollandë, rreth 1625; përsh. nga Edward Kremser, 1838–1914

Psalmet 100:4–5

Isaia 12:1–6