Muzika
Sa t’Buta Urdh’rimet
Shënimet në Fund të Faqeve

Hide Footnotes

Tematika

65

Sa t’Buta Urdh’rimet

Me butësi

1. Sa t’buta urdh’rimet!

Sa t’mira k’shillimet!

Barrën tënde Zotit ia jep

Dhe kujdes Ai do t’ket’.

2. Nën syn’ e Tij vëzhgues,

Shenjtorët t’sigurt jan’;

Për f’mijët e Tij kujdeset,

Siç natyrën ruan.

3. Pse veten ta lodhësh

Me barrën e ankthit?

Që çlodhje t’ëmbël ti të gjesh,

Shko te fron’ i Atit.

4. Mirësia e Tij,

Nga dita n’dit’ s’ndryshon;

Barrën do lë te këmb’t e Tij

Dhe me këng’ shkoj gjithmon’.

Teksti: Philip Doddridge, 1702–1751

Muzika: Hans G. Nägeli, 1773–1836; përsht. nga Lowell Mason, 1792–1872

1 Gjonit 5:3

Psalmet 55:22