Muzika
Ati në Qiell
Shënimet në Fund të Faqeve

Hide Footnotes

Tematika

71

Ati në Qiell

Plot lutje

1. Ati në Qiell, që je plot dashuri,

Dëgjo nëpër bot’ kumbojn’ të Tut’ fëmij’

N’lavd’rime për Ty. Për paqen t’falemi,

Që përher’ qëndron.

2. Zemrat t’na mbushen me paqe t’pashoqe,

G’zim zemrave pa shpres’ dhe në bot’ paqe.

I fort’ besimi yn’ tek Ty për paqen,

Që përher’ duron.

3. Forco çdo komb o Ti Perëndia yn’,

Vetëm në paqen Tënde, shpëtim gjendet.

Gjith’ bota ta besoftë Ty të ardhmen,

Ty të adhuroft’.

Teksti: Angus S. Hibbard, 1860–1945

Muzika: Friedrich F. Flemming, 1778–1813; përsh. nga Edwin P. Parker, 1836–1925

Psalmet 29:11

Gjoni 14:27