Muzika
Të Dish K’të, Çdo Shpirt Ësht’ i Lir’
Shënimet në Fund të Faqeve

Hide Footnotes

Tematika

151

Të Dish K’të, Çdo Shpirt Ësht’ i Lir’

Me zell

1. Të dish k’të, çdo shpirt ësht’ i lir’

Të zgjedh’ çdo t’jet’ n’jetën e tij;

E vërtet’ e përjetshme thot’:

Per’ndia me forc’ n’qiell asnjë s’çon.

2. Ai do th’rras’, bind’ dhe drejtoj’,

Me urt’si, dashuri t’bekoj’,

Pa u mburrur të jesh i mir’,

Por kurr’ mos detyro njeri.

3. Pa pasur arsyen, lirin’,

Që na bëjn’ njerëz, çfar’ jemi?

Thjesht kafsh’. Po ashtu dhe bishat

Mund t’mendojn’ për ferr o parajs’.

4. Pushtetin ton’ t’mos shpërdorojm’,

Por t’vërtetën, mir’sin’ t’zgjedhim;

Per’ndia gëzon kur Hirin

Dhe dashurin’ e Tij kërkojm’.

Teksti: Anon., rreth 1805, Boston. Përfshirë në librin e parë të himneve SHDM, 1835.

Muzika: Roger L. Miller, l. 1937. © 1985 IRI

Helamani 14:30–31

2 Nefi 10:23–24