Muzika
Për të Tokës Bukuri
Shënimet në Fund të Faqeve

Hide Footnotes

Tematika

46

Për të Tokës Bukuri

Plot gëzim

1. Për të tokës bukuri,

Për të qiellit bukuri

Që nga lindja përreth nesh

Shtrihet ajo dashuri,

[Chorus]

Zot tek Ty ngrem’ himnin ton’

Lavdërim, mir’njohje plot.

2. Për bukurin’ e or’ve

Për çdo nat’ e për çdo dit’,

T’kodrave dhe luleve,

Diell, hën’ yje plot drit’,

[Chorus]

Zot tek Ty ngrem’ himnin ton’

Lavdërim, mir’njohje plot.

3. Për të dashuris’ gëzim,

V’lla e motër, prind, fëmi’,

Miq në tok’ e n’qiell miq,

Për çdo gjë tjetër të mir’,

[Chorus]

Zot tek Ty ngrem’ himnin ton’

Lavdërim, mir’njohje plot.

Teksti: Folliott S. Pierpoint, 1835–1917

Muzika: Conrad Kocher, 1786–1872

Psalmet 95:1–6

Psalmet 33:1–6