Muzika
Shpirti Yt, Zot, Shpirtrat Trazon
Shënimet në Fund të Faqeve

Hide Footnotes

Tematika

90

Shpirti Yt, Zot, Shpirtrat Trazon

Me zjarr

1. Shpirti Yt, Zot, shpirtrat trazon

Dhe prej të brendshmit shkëlqim t’tij,

Sërish shohim t’shenjtin qëllim

Dhe ndiejm’ në tok’ Tëndin afrim.

Asnjë shkurre n’zjarr në Sinai,

S’mund të tregoj’, Zot, Ty më pran’.

2. “A s’na digjnin zemrat brenda?”

Dim’ se k’tu ësht’ i Shpirtit zjarr.

Na bën ta duam shërbimin;

Shtegun e detyrës bën t’qart’.

Zot, ai le t’na nxit’ dit’ për dit’,

Në gjithçka bëjm’, në gjith’ ç’themi.

Teksti: Frank I. Kooyman, 1880–1963. © 1948 IRI

Muzika: Alexander Schreiner, 1901–1987. © 1948 IRI

Mosia 5:2

Lluka 24:32 (13–35)