Семінарія
Урок за програмою домашнього навчання: Учення і Завіти 20–23 (Блок 6)


Урок за програмою домашнього навчання

Учення і Завіти 20–23 (Блок 6)

Матеріали для підготовки вчителя семінарії домашнього навчання

Стислий зміст щоденних уроків за програмою домашнього навчання

Наведений далі стислий виклад учень і принципів, які студенти засвоїли, вивчаючи Учення і Завіти 20–23 (блок 6), не призначений для викладання на вашому уроці. Урок, який ви проводите, слід зосереджувати лише на кількох з цих доктрин і принципів. Роздумуючи над потребами студентів, прислухайтеся до підказок Святого Духа.

День 1: (Учення і Завіти 20:1–36)

У цьому уроці наголошувалось на покликанні Джозефа Сміта організувати Церкву Ісуса Христа. Це допомогло студентам зрозуміти, що поява Книги Мормона є свідченням про істинність Відновлення. Студенти також визначили фундаментальні істини про характер і природу Божества.

День 2: (Учення і Завіти 20:38–67)

Студенти вивчали обов’язки чинів священства і дізнались, що коли сини Небесного Батька отримують вищі чини священства, вони отримують більше обов’язків і можливостей служити іншим. Студенти також вивчали обов’язок носіїв священства виконувати обряди євангелії і наглядати за членами Церкви й служити їм.

День 3: (Учення і Завіти 20:37, 68–84)

Студенти дізнались про обряди хрищення і причастя. Аби хрищення було визнане Богом, воно має виконуватись людиною, яка має належне повноваження, і має здійснитися належним чином. Студенти також розглянули обіцяння, що якщо вони вірні своїм завітам хрищення і гідно приймають причастя, вони завжди можуть мати Духа з ними.

День 4: (Учення і Завіти 21–23)

Коли студенти дізнались про події навколо формальної організації Церкви, вони дослідили наступні істини: Бог надихнув Джозефа Сміта відновити Церкву Ісуса Христа. Якщо люди дослухаються до слів пророка, їх буде захищено від супротивника і вони отримають благословення небес. Хрищення має виконуватись людиною, яка має повноваження від Бога. Коли ми бажаємо служити Господу, то можемо отримати від Нього певну настанову, і Господь благословить нас, коли ми дотримуємося настанови, яку Він дав нам.

Вступ

Церква була організована відповідно до одкровень від Господа пророку Джозефу Сміту. У цьому уроці наголошується на важливості одкровень Господа Його пророкам.

Рекомендації для навчання

Учення і Завіти 20–21

Господь організовує Свою Церкву

Підготуйте супровідні ілюстрації на двох окремих аркушах паперу. Не показуйте студентам ці ілюстрації, поки не виконаєте наведені нижче інструкції.

Зображення
лінії у випадковому порядку
Зображення
квадрати

Скажіть студентам, що ви покажете їм дві ілюстрації, і що вони мають спробувати намалювати те, що побачили. Поясніть, що вони бачитимуть кожну ілюстрацію лише протягом одної секунди, тож, їм слід дивитися дуже уважно. Покажіть їм першу ілюстрацію, дайте їм час, щоб намалювати її, а потім покажіть їм другу ілюстрацію і дайте час, щоб намалювати і її.

  • Яку ілюстрацію було легше намалювати?

Покажіть обидві ілюстрації одночасно. Зазначте, що обидві ілюстрації містять однакову кількість ліній.

  • Чому другу ілюстрацію намалювати було легше? (Дванадцять ліній намалювати легше, якщо їх порядок можна упізнати).

  • Який урок ми можемо винести, намалювавши ці дві ілюстрації?

Поясніть, що коли Ісус Христос відновив Свою Церкву, то дав кілька одкровень про те, як її треба організувати, і хто має керувати нею.

  • Як те, що Церква має пророка і 12 апостолів, впорядковує її?

Попросіть студента прочитати вголос Учення і Завіти 20:1–2; потім попросіть іншого студента вголос прочитати Учення і Завіти 21:1–3. Запропонуйте класу прослідкувати, щоб знайти один з перших кроків, який зробив Ісус Христос, щоб установити порядок у Своїй Церкві.

  • Відповідно до цих віршів, що зробив Спаситель, щоб установити порядок у Своїй Церкві, і допомогти організувати ії? (Він покликав Джозефа Сміта бути пророком, дав йому заповіді і настанови, як організувати Церкву).

Підсумуйте відповіді студентів, написавши на дошці: Бог скеровував Джозефа Сміта у відновленні Своєї Церкви.

  • Чому, на вашу думку, мати пророка є необхідною умовою для відновлення Церкви Ісуса Христа?

Запросіть студентів поділитися, як їх навчання протягом тижня, допомогло їм бути більш вдячними за Джозефа Сміта і його роль у відновленні Церкви Ісуса Христа. Поділіться своїм свідченням про те, що Джозеф Сміт отримав одкровення і наказ установити Церкву Господа, і що через Джозефа Сміта Господь приніс порядок в Його царство на землі.

Попросіть студентів подумки прочитати Учення і Завіти 21:5–6 і знайти три благословення, які були обіцяні тим, хто приймає слова пророка Джозефа Сміта з терпінням і вірою. Коли вони прочитають, поясніть, що ці обіцяння також стосуються слідування за живим пророком.

  • Як би ви підсумували благословення, обіцяні тим, хто дослухається до слів пророка? (Далі наведено варіант формулювання цього принципу: Якщо ми дослухаємося до слів пророка, нас буде захищено від супротивника і ми отримаємо благословення небес).

  • Чому дослухатися до слів пророків (приймати їх і жити за ними), а не лише слухати їх, є важливим у тому, щоб мати здатність отримувати ці благословення?

  • Коли ви або хтось з ваших знайомих були захищені від супротивника, слідуючи за словами живого пророка?

Попросіть студентів подумати про вчення живого пророка, до якого їм, можливо, потрібно краще дослухатися, або жити за ним. Закличте їх зробити щось, щоб діяти за цим ученням сьогодні.

Напишіть на дошці фразу: “Ми знаємо, що …”

Нагадайте студентам, що слова з Учення і Завітів 20 були прочитані вголос на одній з перших конференцій Церкви, з метою нагадати членам нової Церкви про багато важливих істин євангелії Ісуса Христа. Поділіть студентів на чотири групи. Призначте кожній групі прочитати одне з наступних посилань, і знайти доктрини, які можна включити під заголовком: “Ми знаємо, що …”

Дайте студентам достатньо часу, щоб опрацювати ці вірші, а потім запросіть їх розповісти про доктрини, які вони визначили. Попросіть когось зі студентів виступити в ролі писаря і записувати ці істини на дошці, коли визначатимуть їх.

Доктрини, які визначають студенти, можуть бути такими:

Бог живе і є нескінченним, вічним і незмінним (вірш 17).

Нас створено за образом і подобою Бога (вірш 18).

Бог дав Свого Єдинонародженого Сина, щоб Він був розіп’ятий і встав знову (вірші 21–23).

Всім людям потрібно покаятись, повірити в Ісуса Христа, христитись і витерпіти у вірі, щоб бути спасенними (вірші 25, 29).

Коли студенти закінчать перелічувати істини, які вони виявили в цих віршах, попросіть їх вибрати одну істину, яка є значимою для них, і про істинність якої вони знають особисто. Запросіть кількох студентів поділитися їхнім свідченням про істину, яку вони вибрали, і пояснити, чому та істина є важливою для них.

Закінчіть, поділившись своїм свідченням про істини, які обговорювались сьогодні, і своєю вдячністю за те, що належите до відновленої Церкви Господа.

Наступний блок (Учення і Завіти 24–29)

Що якби ви зустріли б людину, яка не була пророком, але заявляла б, що отримує одкровення для всієї Церкви? У наступному блоці студенти дізнаються, як пророк Джозеф Сміт владнав цю проблему. Вони також дізнаються про деякі ознаки Другого пришестя.