Бібліотека
Як я можу допомагати іншим розуміти вчення Христа?


Як я можу допомагати іншим розуміти вчення Христа?

Вчення Христа полягає в тому, що всі люди скрізь повинні мати віру в Ісуса Христа, покаятися в своїх гріхах, охриститися, отримати дар Святого Духа і витерпіти до кінця. Вчення Христа---це єдиний шлях для отримання спасіння у Царстві Божому. Це є основою Церкви і найважливішим посланням її місіонерів.

Підготуйтеся духовно

Вивчаючи вчення Христа у 2 Нефії 31 або десь в іншому місці у Писаннях, що вони відчувають або якими є їхні враження? Яким чином Його вчення скерувало й благословило ваше життя?

Чому молоді потрібно дізнатися про вчення Христа? Як це розуміння може краще підготувати їх, щоб ділитися з іншими цим найважливішим посланням Відновлення?

Готуючись, з молитвою вивчіть вказані далі уривки з Писань та матеріали. Якими з них, за натхненням, ви б хотіли поділитися з молоддю?

2 Нефій 25:26 (Ми навчаємо про Христа)

2 Нефій 31 (Нефій описує вчення Христа)

3 Нефій 11:32--41; 27:13--21 (Христос проголошує Своє вчення)

Уложення віри 1:4 (Основні принципи і обряди євангелії)

Євангелія Ісуса Христа”, Проповідуйте Мою євангелію (2004), сс.60--67.

Браян К. Ештон, “Вчення Христа”, Ensign або Ліягона, лист. 2016, сс. 106–109

Д. Тодд Крістофферсон, “Учення Христа”, Ensign або Ліягона, трав. 2012, сс. 86--90

Навчати, як навчав Спаситель

Спаситель за допомогою Писань навчав і свідчив про Свою місію. Він навчав людей самим розмірковувати над Писаннями і використовувати їх, аби знаходити відповіді на свої запитання. Як ви можете використовувати Писання, щоб допомогти молоді зрозуміти вчення Христа?

Пов’язуйте

Протягом перших кількох хвилин кожного уроку допоможіть молоді пов’язати те, що вони дізнаються за різних обставин (таких, як: особисте вивчення, семінарія, інші церковні уроки чи проведення часу з їхніми друзями). Як ви можете допомогти їм побачити зв’язок євангелії з їхнім щоденним життям? У пригоді можуть стати подані далі ідеї:

  • Запросіть молодь розказати про один з нещодавніх випадків, який нагадав їм про те, що вони вивчають на своїх церковних уроках.

  • На дошці напишіть: “Що таке вчення Христа?” Роздайте кожному члену класу копію абзацу, що міститься на початку цього уроку, і попросіть їх прочитати його, шукаючи відповіді на запитання, написане на дошці. Запросіть їх поділитися знайденим із класом. Запропонуйте половині присутніх у класі прочитати 3 Нефій 11:39--41, а іншу половину класу попросіть прочитати “Ваша мета” на сторінці 1 путівникаПроповідуйте мою євангелію. Відповідно до цих джерел, чому важливо, щоб молодь розуміла вчення Христа?

Навчайтеся разом

Кожна із вправ, наведених далі, допоможе молоді дізнатись про вчення Христа, щоб вони були краще підготовленими для того, аби ділитися ним з іншими. Керуючись Духом, виберіть одне чи два вчення, які будуть корисними для вашого класу:

  • Всім класом перегляньте, що таке вчення Христа, як це пояснено у виступі брата Браяна К. Ештона “Вчення Христа”. Поділіть клас на маленькі групи і запропонуйте кожній групі створити малюнок або діаграму, які відображали б, як віра, покаяння, хрищення і причастя, дар Святого Духа та терпіння до кінця разом спрямовані на те, аби допомагати нам удосконалюватися. Які поради дає брат Ештон про те, як ми можемо повніше “застосовувати вчення Христа у нашому житті”? Які ще ідеї може запропонувати молодь?

  • Запросіть членів класу працювати разом у парах. Кожній парі дайте для опрацювання один чи більше аспектів вчення Христа: віру, покаяння, хрищення, дар Святого Духа та терпіння до кінця. Попросіть кожну пару прочитати 2 Нефій 31 і знайти вірші, які вони могли б використовувати, щоб навчати про ті аспекти, які їм було дано для опрацювання. Які інші уривки з Писань вони могли б використовувати? Попросіть кожну пару навчати решту класу про те, що вони знайшли у Писаннях.

  • Попросіть кожного члена класу прочитати один з наступних параграфів з розділу 3 в путівнику Проповідуйте Мою євангелію: “Віра в Ісуса Христа”, “Покаяння”, “Хрищення---наш перший завіт”, “Дар Святого Духа” і “Витерпіти до кінця”. Попросіть їх навчати решту класу про вивчене ними, використовуючи уривок з Писань або за допомогою якогось прикладу або особистого досвіду.

  • Попросіть кожного члена класу прочитати 2 Нефій 31 і знайти слова, де Нефій навчав про вчення Христа (віра, покаяння, хрищення, отримання дару Святого Духа та терпіння до кінця). Розділіть клас на групи по двоє або по троє і дайте їм час, щоб спланувати способи, завдяки яким вони могли б викладати вчення Христа комусь, хто раніше не чув про нього. Запропонуйте кожній групі потренуватися навчати іншу групу.

Попросіть молодь поділитися тим, про що вони сьогодні дізналися. Чи знають вони, як допомогти іншим зрозуміти вчення Христа? Які почуття або враження у них виникають щодо відповідальності ділитися цим вченням з іншими? Чи виникли у них якісь нові запитання?

Підказка для вчителя

“Вчителю варто звернути увагу на різні рівні підготовленості своїх учнів, а потім спробувати активізувати учня” (Asahel D. Woodruff, in Teaching, No Greater Call [1999], 30).

Запрошуйте діяти

Запитайте молодь, на які дії надихає їх отримане сьогодні знання. Заохочуйте їх діяти на основі цих почуттів. Подумайте, як ви можете дізнатися про результати.