Бібліотека
Як я можу використовувати слова сучасних пророків і апостолів, щоб зміцнювати свою віру в Спокуту Ісуса Христа?


Як я можу використовувати слова сучасних пророків і апостолів, щоб зміцнювати свою віру в Спокуту Ісуса Христа?

Як і пророки в давнину, пророки і апостоли в наш час свідчать про Ісуса Христа і запрошують усіх стати причасниками Його Спокути. Їх покликають бути “особливими свідками” Ісуса Христа. Святий Дух свідчить, коли сучасні пророки і апостоли складають свідчення про Христа, а ми отримуємо благословення, коли застосовуємо їхні вчення у житті.

Підготуйтеся духовно

Як слова сучасних пророків і апостолів зміцнили вашу віру в Ісуса Христа? Які промови, книги чи статті пророків і апостолів допомогли вам краще пізнати Його?

Які нещодавні виступи на генеральній конференції допомогли молоді зміцнити свою віру в Ісуса Христа? Як ви можете заохочувати молодь вивчати слова сучасних пророків і застосовувати їх у житті?

Коли ви з молитвою вивчаєте слова пророків і апостолів, що, на вашу думку, зміцнить віру молодих людей, яких ви навчаєте?

Кн. Якова 7:11–12; Moсія 13:33–35; 15:11–12 (Усі пророки свідчать про Ісуса Христа)

УЗ 27;12; 107:23 (Апостоли є особливими свідками Ісуса Христа)

УЗ 76:22–24 (Свідчення Джозефа Сміта про Ісуса Христа)

Путівник по Писаннях, “Апостол”

Девід А. Беднар, Обрані нести свідчення про Моє ім’я”, Ensign або Ліягона, лист. 2015, сс. 128–131

Джеффрі Р. Холланд, “Де правосуддя, милість і любов з’єднав”, Ensign або Ліягона, трав. 2015, сс. 104–106

Квентін Л. Кук, “Ми йдемо за Ісусом Христом”, Ensign або Ліягона, трав. 2010, сс. 83–86

Живий Христос: Свідчення Апостолів”, Ensign або Ліягона, квіт. 2000, сс. 2–3

Відео: “Полегшення тягарів”

Навчати, як навчав Спаситель

Ісус знав тих, кого навчав, і знав, якими вони можуть стати. Він знаходив унікальний підхід, щоб допомогти кожному з них навчатися і зростати. Якого досвіду ви можете допомогти набути молоді, щоб надихнути їх плекати і пам’ятати слова сучасних пророків і апостолів?

Пов’язуйте

Протягом перших кількох хвилин кожного уроку допоможіть молоді пов’язати те, що вони дізнаються в різних обставинах (таких, як особисте вивчення, семінарія, інші церковні уроки чи проведення часу з їхніми друзями). Як ви можете допомогти їм побачити зв’язок євангелії з їхнім щоденним життям? У пригоді можуть стати подані далі ідеї:

  • Попросіть молодь поділитися свіжим досвідом навчання або викладання, який вони здобули поза класом.

  • Запропонуйте їм прочитати статтю “Апостол” у Путівнику по Писаннях і знайти фрази, що визначають роль апостола. Усім класом знайдіть та прочитайте уривки з Писань (наприклад, ті, що запропоновані в цих навчальних планах), які вказують, що пророки і апостоли є особливими свідками Ісуса Христа. Що у цих віршах справляє на молодь особливе враження?

Навчайтеся разом

Кожна з нижчеподаних вправ може допомогти молоді дізнатися, як слова сучасних пророків і апостолів можуть зміцнити їхню віру в Ісуса Христа. Керуючись підказками Духа, виберіть одну або більше вправ, що підійдуть для ваших учнів:

  • Роздайте членам класу копії розділу “Додатковий урок” з виступу старійшини Девіда А. Беднара “Обрані нести свідчення про Моє ім’я”. Нехай вони виберуть висловлювання сучасного пророка чи апостола, яке допомагає їм розуміти Спасителеву Спокуту, і поділяться ним. Коли вони будуть ділитися знайденими цитатами, заохочуйте їх планувати, як вони зможуть поділитися своїми думками з кимось, кого вони знають, наприклад, надіславши листа, текстове повідомлення чи залишивши запис в соціальних медіа.

  • Усім класом прогляньте виступи останньої генеральної конференції, відшукуючи місця, де члени Першого Президентства і Кворуму Дванадцятьох Апостолів навчають або свідчать про Ісуса Христа і Його Спокуту (ви можете скористатися алфавітним покажчиком тем у номерах журналів Ensign або Ліягона з матеріалами генеральної конференції). Що справляє на молодь найсильніше враження у свідченнях пророків і апостолів? Ви можете розповісти, як ці свідчення зміцнюють вашу віру в Спасителя.

  • Напишіть на дошці: “Спокута Ісуса Христа”. Дайте кожному членові класу або копію виступу старійшини Джеффрі Р. Холланда “Де правосуддя, милість і любов з’єднав” або копію виступу старійшини Квентіна Л. Кука “Ми йдемо за Ісусом Христом”. Попросіть молодь написати список того, що вони дізналися з цих виступів про Спокуту Спасителя. Попросіть їх одним реченням підсумувати на дошці те, що вони дізналися, і запитайте у кожної молодої людини, чому він чи вона вважають це вчення важливим. 

  • Покажіть один або більше відеофрагментів, запропонованих у цьому навчальному плані, або попросіть учнів по черзі зачитати частини документу “Живий Христос: Свідчення апостолів”. Запропонуйте молоді послухати або пошукати твердження, що зміцнюють їхню віру в Ісуса Христа. Заохочуйте молодь ділитися тим, як ці послання можуть зміцнити віру їхніх друзів і членів сім’ї.

  • Заохочуйте молодь заучувати напам’ять фрази, які мають для них особливе значення в проголошенні “Живий Христос: Свідчення апостолів”. Попросіть молодь написати про те, наскільки їхня віра в Ісуса Христа була б іншою, якби вони не мали вчень сучасних пророків і апостолів. Приділіть час, щоб вони поділилися написаним.

Попросіть молодь поділитися тим, про що вони сьогодні дізналися. Чи розуміють вони, як слова сучасних пророків зміцнюють їхню віру в Спокуту? Чи виникли у них якісь нові запитання? Чи варто буде приділити цій темі більше часу?

Підказка для вчителя

“Ви можете допомогти тим, кого навчаєте, відчути більше впевненості у своїй здатності брати участь в обговореннях, якщо позитивно реагуватимете на [їхні коментарі]. Наприклад, можна сказати: “Дякую за вашу відповідь. Вона була дуже глибокою” … або “Це гарний приклад!”, або “Я високо ціную все, сказане вами сьогодні” (Навчати—немає покликання величнішого, [2000], с. 64).

Запрошуйте діяти

  • Попросіть дітей поділитися якимись враженнями, які у них виникли під час уроку. Як їхня віра в Ісуса Христа зміцнилася, коли вони вивчали слова сучасних апостолів і пророків? Як ви можете заохочувати їх діяти відповідно до вивченого?

  • Складіть свої свідчення про сучасних пророків і апостолів як особливих свідків Христа.