Бібліотека
Великдень: Як я можу поділитися своїм свідченням про Воскресіння Ісуса Христа?


Великдень: Як я можу поділитися своїм свідченням про Воскресіння Ісуса Христа?

У неділю Великодня ми разом з іншими християнами святкуємо найважливішу подію в історії світу---Воскресіння Ісуса Христа. Він розірвав “пута смерті, щоб могила не мала ніякої перемоги, і щоб жало смерті було поглинуто надіями слави” (Алма 22:14). Його Воскресіння було кульмінацією Його спокутної жертви, завдяки якій Він подолав гріх і смерть заради всього людства. Коли ми ділимося нашим свідченням про Воскресіння Спасителя, то можемо допомогти іншим знайти надію і спокій.

Підготуйтеся духовно

Які уривки з Писань або вчення сучасних пророків зміцнили ваше свідчення про Воскресіння Ісуса Христа? Як це свідчення вплинуло на ваше життя? Коли було так, що ви використовували ці уривки з Писань або вчення, аби допомогти іншим зміцнити їхні свідчення?

Чи ви чули, як молодь свідчила про Спасителя? Що ви можете зробити, аби надихнути їх ділитися своїми свідченнями з іншими?

З молитвою опрацюйте наведені далі матеріали. Що, на вашу думку, надихне молодь свідчити про Воскресіння Спасителя?

Лука 24; Іван 20 (Ісус Христос воскрес)

3 Нефій 11:1--17 (Воскреслий Спаситель являється нефійцям)

УЗ 76:22–24; Джозеф Сміт—Історія 1:16–17 (Свідчення Джозефа Сміта про воскреслого Спасителя)

Томас С. Монсон, “Христос Воскрес!”, Ensign або Ліягона, трав. 2010, сс. 87--90

Д. Тодд Крістофферсон, “Воскресіння Ісуса Христа”, Ensign або Ліягона, трав. 2014

Живий Христос: Свідчення апостолів”, Ensign, Apr. 2000, 2–3

mormon.org/ukr/великдень

Відеоматеріали: “Завдяки Йому”, “Він живе --- святкуйте Великдень тому, що Ісус Христос живе”, “Князь миру: знайдіть тривалий мир завдяки Ісусу Христу”

Навчати, як навчав Спаситель

Спаситель за допомогою Писань навчав і свідчив про Свою місію. Він навчав людей самим розмірковувати над Писаннями і використовувати їх, аби знаходити відповіді на власні запитання. Як ви можете допомогти молоді усвідомити могутні свідчення, які містяться в Писаннях?

Пов’язуйте

Протягом перших кількох хвилин кожного уроку допоможіть молоді пов’язати те, що вони дізнаються за різних обставин (таких, як особисте вивчення, семінарія, інші церковні уроки або під час спілкування зі своїми друзями). Як ви можете допомогти їм побачити зв’язок євангелії з їхнім щоденним життям? У пригоді можуть стати подані далі ідеї:

  • Запросіть молодь поділитися тим, як вони застосовували впродовж тижня вивчене на уроці минулого тижня.

  • Попросіть молодь поділитися досвідом, коли вони були зміцнені завдяки чиємусь свідченню про Ісуса Христа.

Навчайтеся разом

Кожна із наведених нижче вправ допоможе надихнути молодь ділитися з іншими своїми свідченнями про Воскресіння. Керуючись підказками Духа, виберіть одну або кілька вправ, які будуть найбільш корисними для вашого класу:

  • Покажіть відеоматеріали, рекомендовані у цьому навчальному плані, і запропонуйте молоді поділитися одне з одним своїми думками про Спасителя і почуттями до Нього. Закличте молодь поділитися одним із цих відеоматеріалів із членами своєї сім’ї, друзями та іншими людьми. На наступному уроці попросіть їх розповісти про те, як вони ділилися цими посланнями, а також про те, яку це викликало реакцію. Запропонуйте молоді проглянути завдання на сайті mormon.org/ukr/великдень і вибрати одне, яке вони б хотіли виконати всім класом, аби підготуватися до Великодня.

  • Запропонуйте молоді знайти і поділитися уривками з Писань (зокрема тими, що вказані у цьому навчальному плані), які вони використають, щоб допомогти іншим зміцнити свої свідчення про Воскресіння Ісуса Христа. Попросіть молодь скласти список уривків з Писань, якими ділилися в класі, аби вони могли звернутися до них знову.

  • Запросіть молодь прочитати “Живий Христос” або один з виступів на генеральній конференції, запропонованих у цьому навчальному плані. Нехай вони знайдуть висловлювання, які, на їхню думку, дають могутнє свідчення про Воскресіння Спасителя. Попросіть їх поділитися одне з одним знайденими висловлюваннями і пояснити, чому вони мають важливе значення. Запропонуйте молоді обговорити, чому, на їхню думку, важливо мати сучасних пророків і апостолів, які свідчать про Воскресіння. Поділіться вашим власним свідченням про Воскресіння і запропонуйте молоді зробити те ж саме.

  • Виділіть молоді час, щоб написати три або більше причин, чому Воскресіння Ісуса Христа змінює їхнє життя. Запросіть їх поділитися тим, що вони записали. Дайте їм ксерокопії виступу старійшини Д. Тодда Крістофферсона “Воскресіння Ісуса Христа” і попросіть їх продивитися і знайти, що ще вони могли б додати до їхнього списку. Запропонуйте їм подумати про людину, яка потребує знання про Воскресіння Спасителя, і закличте їх визначити, як вони поділяться свідченням з цією людиною.

Попросіть молодь поділитися тим, про що вони сьогодні дізналися. Чи відчувають вони натхнення ділитися з іншими своїми свідченнями про Воскресіння? Які у них виникли почуття або враження? Чи виникли у них якісь нові запитання? Чи варто приділити цій темі більше часу?

Запрошуйте діяти

Запитайте молодь, що, згідно з їхніми відчуттями, їм слід робити після засвоєного сьогодні. Закличте їх діяти за цими почуттями. Подумайте, яким чином ви можете це проконтролювати.