Бібліотека
Різдво: Як я можу поділитися своїм свідченням, що Ісус Христос---це Син Бога?


Різдво: Як я можу поділитися своїм свідченням, що Ісус Христос---це Син Бога?

Різдво---це час, щоб пам'ятати про народження Спасителя і оновити нашу вдячність за величний дар Його досконалого життя і спокутуючу жертву. У розповідях в Писаннях про Його народження ми знаходимо зразки учнівства---від Самуїла Ламанійця, який мужньо пророкував про Його пришестя, до нефійців, які стійко чекали ознаки Його народження, до пастухів, які поділились посланням, що Син Божий народився, до волхвів, які усвідомили здійснення пророцтва і проїхали довгий шлях, аби побачити Царя Юдеїв. Як і вірні святі в давнину ми відчуваємо бажання поділитися з іншими нашим свідченням про Ісуса Христа і “благовіщенням радості великої”, яку ми знаходимо у Його відновленій євангелії (див. Лука 2:10).

Підготуйтеся духовно

Які уривки з Писань або вчення сучасних пророків зміцнили ваше свідчення про божественність Ісуса Христа? Як це свідчення вплинуло на ваше життя? Коли було так, що ви використовували ці уривки з Писань або вчення, аби допомогти іншим зміцнити їхні свідчення?

Чи ви чули, як молодь свідчила про Спасителя? Що ви можете зробити, аби надихнути їх ділитися своїми свідченнями з іншими?

З молитвою опрацюйте наведені далі матеріали. Що, на вашу думку, надихне молодь свідчити про Спасителя?

Матвій 2; Лука 2 (Ісус Христос народився)

Геламан 14 (Самуїл Ламанієць пророкує про народження Ісуса Христа)

3 Нефій 1:4--22 (Нефійці стають свідками ознаки про Христове народження)

Генрі Б. Айрінг, “Досконалий дар”, з Різдвяного духовного вечора з Першим Президенством 2012 р.

Живий Христос: Свідчення Апостолів”, Ліягона, квіт. 2000, с. 3.

Відео:“Він і є Даром”, “Спаситель народився---Різдвяне відео”, “Освітити цей світ: 25 днів служіння”

Різдвяний духовний вечір з Першим Президентством, 2013 р.

Навчати, як навчав Спаситель

Спаситель використовував Писання, щоб навчати й свідчити про Свою місію. Він навчав людей самим розмірковувати над Писаннями і використовувати їх, аби знаходити відповіді на власні запитання. Як ви можете допомогти молоді усвідомити могутні свідчення, які містяться в Писаннях?

Пов’язуйте

Протягом перших кількох хвилин кожного уроку допоможіть молоді пов’язати те, що вони дізнаються за різних обставин (таких, як особисте вивчення, семінарія, інші церковні уроки або під час спілкування зі своїми друзями). Як ви можете допомогти їм побачити зв’язок євангелії з їхнім щоденним життям? У пригоді можуть стати подані далі ідеї:

  • Запросіть молодь поділитися тим, як вони застосовували впродовж тижня вивчене на уроці минулого тижня.

  • Попросіть молодь розповісти як вони святкують день народження Спасителя. Які традиції допомагають їм наблизитися до Христа?

Навчайтеся разом

Кожна із наведених нижче вправ допоможе надихнути молодь ділитися з іншими своїми свідченнями про Ісуса Христа. Керуючись підказками Духа, виберіть одну або кілька вправ, які будуть найкориснішими для вашого класу:

  • Кожного року члени Першого Президентства та інші церковні провідники звертаються до всіх на Різдвяних духовних вечорах з Першим Президентством. Виберіть виступ або пісню з останніх духовних вечорів для того, щоб поділитися з вашим класом. Якими історіями з виступу ви могли б поділитися з іншими? Як ці історії допомагають навчати про істинне значення Різдва та про нашого Спасителя, Ісуса Христа? Запропонуйте членам класу поділитися чимось, що вони дізналися з виступу на духовних зборах у соціальних мережах або зі своєю сім’єю.

  • Покажіть один з відеофільмів, запропонованих в цьому навчальному плані, і запросіть молодь поділитися одне з одним своїми думками та почуттями про Спасителя. Поділіться власним свідченням про божественність Спасителя і запропонуйте молоді зробити те саме. Заохотьте молодь показати один з цих відеофільмів на домашньому сімейному вечорі чи поділитися ним в соціальних мережах. На наступному уроці запросіть їх розповісти про свій досвід, отриманий, коли вони ділилися цими посланнями.

  • Прогляньте класом розповіді про народження Спасителя як в Новому завіті, так і в Книзі Мормона, перечитуючи разом деякі уривки з Писань, що вказані в цьому навчальному плані. Що зі знайденого молоддю в цих уривках надихає їх ділитися своїми свідченнями з іншими, як це робили Самуїл Ламанієць та пастухи? Які інші натхненні думки у них виникли? Запросіть молодь обміркувати і обговорити способи, якими вони можуть ділитися своїми свідченнями про Ісуса Христа протягом цієї Різдвяної пори.

  • Проспівайте разом священні Різдвяні пісні та запросіть молодь поговорити про послання з цих пісень, які вони вважають надихаючими. Якими уривками з Писань вони могли б поділитися у зв’язку з цими гімнами? Якщо доречно, ви могли б розглянути можливості поспівати класом Різдвяні колядки для громади.

Попросіть молодь поділитися тим, про що вони сьогодні дізналися. Чи відчувають вони натхнення ділитися з іншими своїми свідченнями про Ісуса Христа? Які вони мають почуття або враження? Чи виникли у них якісь нові запитання? Чи варто приділити цій темі більше часу?

Підказка для вчителя

“Навчаючи євангелії, ми повинні смиренно визнати, що істинним вчителем є Святий Дух. Нашим привілеєм є служити інструментами, з допомогою яких Святий Дух може навчати, свідчити, втішати і надихати” (Навчати---немає покликання величнішого [2000], с. 41).

Запрошуйте діяти

Запитайте молодь, що, згідно з їхніми відчуттями, їм слід робити після засвоєного сьогодні. Закличте їх діяти за цими почуттями. Подумайте, яким чином ви можете це проконтролювати.