Бібліотека
Як вивчення Писань може мені допомогти дізнатися про Небесного Батька?


Як вивчення Писань може мені допомогти дізнатися про Небесного Батька?

Протягом століть пророки навчали явленим через одкровення істинам щодо природи Бога. Старанно вивчаючи їхні свідчення у Писаннях, ми можемо дізнатися про те, яким є Небесний Батько, і зміцнити свою віру і свідчення. Чим краще ми розуміємо природу нашого Небесного Батька, тим краще ми усвідомлюємо наш власний божественний потенціал, як Його духовних дітей.

Підготуйтеся духовно

Як особисте вивчення Писань зміцнило вашу віру в Небесного Батька і ваше свідчення про Нього? Які методи серед тих, якими ви користувалися під час вивчення Писань, можуть стати в пригоді молоді?

Чому важливо, щоб молодь знала і розуміла природу Небесного Батька? Які уривки з Писань, на ваш погляд, будуть найкориснішими для них?

Молитовно вивчаючи Писання та інші матеріали, шукайте уривки або висловлювання, якими може скористатися молодь, щоб дізнатися більше про природу Небесного Батька.

Омній 1:17; Мосія 1:3–7; Алма 37:8–9 (Ці уривки з Писань допомагають нам зрозуміти природу Бога)

УЗ 1:37–39; 18:34–36 (У цих уривках з Писань ми можемо почути голос Бога)

Путівник по Писаннях, “Бог, Божество”

Д. Тодд Крістофферсон, “Благословення від Писань”, Ensign або Ліягона, трав. 2010, сс. 32–35; див. також відео “The Blessings of Scripture”

Навчати, як навчав Спаситель

Спаситель використовував Писання, щоб навчати і свідчити про Свою місію у плані Батька. Як ви можете допомогти молоді навчитися використовувати Писання, щоб вони дізналися більше про свого Небесного Батька?

Пов’язуйте

Протягом перших кількох хвилин кожного уроку допоможіть молоді пов’язати те, що вони дізнаються за різних обставин (таких, як особисте вивчення, семінарія, інші церковні уроки чи під час спілкування зі своїми друзями). Як ви можете допомогти їм побачити значущість євангелії у їхньому повсякденному житті? У пригоді можуть стати подані далі ідеї:

  • Попросіть одного з молодих чоловіків у класі поділитися з молодими жінками чимось, чого він навчився про Божество на нещодавніх зборах кворуму Ааронового священства. Потім попросіть одну з молодих жінок поділитися з молодими чоловіками чимось з того, про що вона дізналася у своєму класі Товариства молодих жінок.

  • Попросіть молодь замислитися над запитанням: “Що відбувається з тими, хто не має Писань або не користується ними?” Попросіть їх знайти відповіді на це запитання, коли вони читатимуть один з уривків з Писань, запропонованих у цьому навчальному плані або в розділі “Писання збільшують нашу пам’ять” з виступу старійшини Д. Тодда Крістофферсона “Благословення від Писань.” Запросіть їх поділитися своїми знахідками.

Навчайтеся разом

Кожна з наведених далі вправ допоможе молоді зрозуміти, як користуватися Писаннями, щоб поглибити своє розуміння Божества. Дослухаючись до спонукань Духа, виберіть з них одну чи більше, які будуть найбільш корисними для вашого класу:

  • Попросіть молодь скласти на дошці перелік з кількох відомих їм істин про Бога. Запитайте в них, як вони дізналися про ці істини. Покажіть їм, як користуватися Путівником по Писаннях, щоб знаходити уривки з Писань, в яких говориться про зазначені ними істини щодо Бога (наприклад, вони можуть шукати “Бог, Божество”). Запропонуйте їм написати на дошці посилання, які вони знайдуть. Заохочуйте молодь ділитися будь-якими іншими істинами щодо Небесного Батька, про які вони дізнаються, читаючи ці уривки з Писань, і напишіть їх на дошці. Чому Писання важливі, щоб допомогти нам розуміти Бога?

  • Виберіть розділ або уривок з Писань і продемонструйте молоді, чого вони можуть навчитися щодо Небесного Батька з цього розділу. Наприклад, ви можете показати їм, що саме у 1 Нефій 1 говориться про Його славу (див. вірші 8–9) і Його благодать (див. вірші 14, 20). Протягом уроку виділіть молоді час, щоб вони прочитали розділ або уривок з Писань і, читаючи, занотували все, що дізнаються про Небесного Батька. Ви можете запропонувати опрацювати такі уривки: Ісая 55; 2 Нефій 26:23–33; Мосія 2:19–25; Учення і Завіти 1:17–39. Вони можуть робити це індивідуально, групами або цілим класом. Попросіть молодь поділитися одне з одним тим, що вони знайшли.

  • Закличте молодь індивідуально прочитати статтю Бог, Божество у Путівнику по Писаннях і записати одну з істин щодо Бога Батька, яку вони дізнаються з прочитаного. Заохочуйте їх подивитися всі уривки з Писань, зазначені у статті. Коли всі завершать виконання цього завдання, запросіть кожного з членів класу знайти когось у класі, хто написав щось відмінне, і попросіть їх поділитися одне з одним тим, про що вони дізналися (в тому числі будь-якими уривками з Писань, які вони знайшли). Розкажіть, як ви прийшли до пізнання Небесного Батька через читання Писань, і запросіть кількох юнаків та дівчат поділитися своїм духовним досвідом.

Попросіть молодь поділитися тим, про що вони сьогодні дізналися. Що вони відчувають, або якими є їхні враження? Чи розуміють вони, як вивчення Писань може допомогти їм дізнаватися про Небесного Батька? Чи виникли у них якісь нові запитання? Чи варто буде приділити цій темі більше часу?

Підказка для вчителя

“Часто урок вміщує матеріалу більше, ніж ви зможете подати упродовж виділеного вам часу. У таких випадках вам слід відібрати матеріал, найкорисніший для тих, кого ви навчаєте” (Навчати—немає покликання величнішого [2000], с. 98).

Запрошуйте діяти

Заохочуйте молодь використовувати те, чого вони навчилися сьогодні, щоб покращити своє особисте вивчення Писань. Під час наступних уроків запропонуйте їм поділитися тим, що вони відкрили для себе щодо Небесного Батька завдяки особистому вивченню.