Інститут
Урок 28 Матеріал для вчителя: Бути свідками Ісуса Христа


“Урок 28 Матеріал для вчителя: Бути свідками Ісуса Христа”, Ісус Христос і Його вічна євангелія. Матеріал для вчителя (2023)

“Урок 28 Матеріал для вчителя”, Ісус Христос і Його вічна євангелія. Матеріал для вчителя

Урок 28. Матеріал для вчителя

Бути свідками Ісуса Христа

Вивчаючи цей курс, студенти мали можливість більше дізнаватися про Ісуса Христа, роздумувати про Нього та обговорювати Його вчення і Його вічну євангелію. Їх було запрошено зміцнювати своє свідчення про Спасителя й діяти з вірою, щоб ставати більш схожими на Нього. На цьому уроці студенти будуть роздумувати над тим, що вони відчували, про що дізналися і що засвоїли. Їм також буде запропоновано поділитися своїм свідченням про Спасителя.

Рекомендації для навчання

Учні Ісуса Христа свідчать про Нього.

Примітка: У матеріалі цього уроку вміщено менше ідей для навчання. Це дозволяє виділити для студентів достатньо часу, аби вони під час уроку розмірковували про Спасителя і ділилися своїм свідченням про Нього.

На початку уроку ви можете розповісти про таку ситуацію:

Уявіть, що ваш близький друг вперше відвідує збори посту і свідчень або прийшов до церкви після багатьох років відсутності. Якби ви ділилися своїм свідченням, то про що б ви свідчили? Чим, як ви сподівалися, могли б поділитися інші?

Ви можете дати студентам час, аби записати те, що вони могли б сказати у своїх свідченнях. Після цього ви можете попросити кількох студентів поділитися тим, про що вони написали. Під час обговорення ви можете поставити одне або кілька з наведених далі запитань:

  • Що б ви почували, якби ніхто не свідчив про Ісуса Христа? Чому так важливо свідчити про Ісуса Христа і Його вічну євангелію? (Коли студенти будуть обговорювати ці питання, ви можете показати таке висловлювання старійшини Дітера Ф. Ухтдорфа: “Серцевиною нашого свідчення завжди буде віра в Ісуса Христа і знання про Нього та Його божественну місію” [“Сила особистого свідчення”, Ліягона, лист. 2006, с. 38]).

  • Як ви отримали своє свідчення про Ісуса Христа? (Ви можете розглянути Алма 5:46–48 і друге висловлювання старійшини Ухтдорфа у частині 1 підготовчого матеріалу. Якщо є бажання, то можете допомогти студентам визначити, наприклад, таку істину: Ми можемо мати надійне свідчення про Ісуса Христа через Святого Духа). Як Святий Дух вплинув на ваше розуміння того, Хто є Спаситель і якою є Його любов?

До уроку ви можете попросити одного чи двох студентів підготуватися, щоб свідчити в класі про те, які благословення вони отримали в житті завдяки тому, що інші люди свідчили про Ісуса Христа. Потім ви можете запитати:

Покращення нашого навчання і вивчення

Запросіть студентів свідчити про Ісуса Христа і Його божественну місію. Допоможіть студентам зрозуміти, що коли ми ділимося свідченням про Ісуса Христа, це благословляє не тільки людину, яка свідчить, але також може зміцнити віру й свідчення інших людей. Свідчення може бути простим висловленням того, у що людина вірить, на що вона сподівається або знає, що це є істинним.

Нагадайте студентам, що їм було запропоновано підготуватися до уроку, вибравши навчальне завдання, щоб це допомогло їм поміркувати над своїм свідченням про Спасителя і Його вічну євангелію. Дайте студентам час проглянути їхні записи і підготуватися, щоб чимось з них поділитись.

Якщо у вас великий клас, ви можете розділити студентів на маленькі групи, щоб кожний мав можливість поділитися своїми думками. Нагадайте студентам, що їм слід пам’ятати про час, який вони використовують, аби кожен у класі чи групі міг також поділитися своїми думками. Хоча всіх студентів слід заохочувати поділитися тим, що вони написали, ніхто з них не має відчувати, що їх до цього примушують.

Завершіть урок своїм свідченням та закликом до студентів і далі зміцнювати їхнє свідчення про Ісуса Христа та шукати можливостей ділитися цим свідченням про Нього.

Перед закінченням уроку закличте студентів і далі реєструватися для навчання в інституті.