Інститут
Урок 12 Матеріал для вчителя: Знаходити чисту істину у вченнях Ісуса Христа


“Урок 12 Матеріал для вчителя: Знаходити чисту істину у вченнях Ісуса Христа”, Ісус Христос і Його вічна євангелія. Матеріал для вчителя (2023)

“Урок 12 Матеріал для вчителя”, Ісус Христос і Його вічна євангелія. Матеріал для вчителя

Урок 12 Матеріал для вчителя

Знаходити чисту істину у вченнях Ісуса Христа

Президент Рассел М. Нельсон сказав: “Чиста доктрина Христа є переконливою. Вона змінює життя кожного, хто розуміє її та прагне жити за нею” (“Чиста істина, чиста доктрина і чисте одкровення”, Ліягона, лист. 2021, с. 6). На цьому уроці у студентів буде можливість поділитися тим, як учення Ісуса Христа вплинули на їхнє життя. Вони також поговорять про значення євангелії, і їм буде запропоновано подумати про те, що вони можуть робити, аби більш зосереджено жити за нею.

Рекомендації для навчання

Ісус Христос навчає істин, які змінюють життя.

Ви можете помістити на видноті супровідну ілюстрацію або інше вибране вами зображення того, як Ісус Христос навчає, і запропонувати студентам назвати можливі причини того, чому “[Ісус Христос є] учителем, найвеличнішим з усіх, хто коли-небудь жив або житиме” (Джеффрі Р. Холланд, “Навчаючи, проповідуючи, зцілюючи”, Ліягона, січ. 2003, с. 21).

Зображення
“Спаситель навчає учнівству”, художник Джастін Кунц

Щоб заохотити до змістовного обговорення, ви можете поставити кілька з наведених далі запитань:

  • Який вплив мали учення Спасителя на тих, хто чув, як Він навчав? (Ви можете переглянути приклади, які містяться у частині 1 підготовчого матеріалу). Який вплив мали Його вчення на ваше життя?

  • Що нам слід робити, якщо ми хочемо, щоб учення Ісуса Христа мали глибокий і постійний вплив на наше життя? (Ви можете проглянути Іван 3:21; 7:17; 13:17 та висловлювання старійшини Холланда з 1 частини підготовчого матеріалу. Потім ви можете запропонувати студентам визначити принцип, подібний до такого: Якщо ми діємо за вченнями Господа, то можемо дізнатися про їхню істинність, зростати у світлі і відчувати щастя).

Нагадайте студентам, що у частині 1 підготовчого матеріалу їм запропоновано вибрати вчення Спасителя, яке вплинуло на їхнє життя. Вони також могли б пошукати вчення, яке підходить до їхньої життєвої ситуації. Дайте студентам кілька хвилин, щоб проглянути вибраний ними уривок і три відповідних запитання у частині 1 підготовчого матеріалу. Попросіть студентів, які ще не виконали це завдання, пошукати вчення Спасителя, про які вони могли б розповісти.

Запропонуйте студентам розповісти про вибрані ними вчення Ісуса Христа і відповісти на принаймні одне з трьох запитань з підготовчого матеріалу. Ви також можете виконати це завдання всім класом або поділити студентів на маленькі групи і попросити їх розповісти про вибрані ними вчення і відповісти на запитання по черзі.

Ісус Христос навчає нефійців, що означає Його євангелія.

Прочитайте разом наведену далі навчальну ситуацію:

Амелія недавно повернулася до активності в Церкві після того, як кілька років її не відвідувала. Хоча люди добре до неї поставилися, вона часто почувається розгубленою і розчарованою під час виступів і уроків. Одного дня, відчуваючи неспокій, вона каже вам: “Недавно я чула, як хтось сказав, що слово євангелія означає “добра новина”. Але я цього не відчуваю. Євангелія здається складною, і від нас так багато всього очікується. Мені здається, що це більше тягар, а не благословення”.

  • Що під час виступів, уроків або обговорень євангелії може змусити людей почуватися так, як Амелія?

  • Що Амелія може неправильно розуміти про значення і мету євангелії?

Покращення нашого навчання і вивчення

Навчайтеся зі студентами. Після того як члени Церкви за часів Алми відчули жахливі наслідки орудування священників, ті з них, які залишилися вірними, були “стійкими і непохитними” (Aлма 1:25) у своїх віруваннях і розуміли, що “проповідник не був кращим за слухача, і також учитель не був ні в чому кращим за учня; і таким чином вони всі були рівні” (Aлма 1:26). Якщо ви будете ставитися до студентів як до рівних собі, ви будете більш відкритими до того, щоб навчатися з ними і від них. Поміркуйте про те, що можуть відчувати ваші студенти, коли ви щиро цікавитеся їхніми думками і почуттями.

Запропонуйте студентам переглянути 3 Нефій 27:13–14, 19–21 і пошукати ключові елементи євангелії, як її навчав Спаситель.

Щоб сприяти змістовному обговоренню, ви потім можете поставити запитання, подібні до наступних:

  • Якими, за словами Спасителя, є фундаментальні складові життя за Його євангелією і найважливіше благословення такого життя? (Допоможіть студентам визначити наступну істину: Якщо ми виявляємо віру в Ісуса Христа, каємося, христимося, отримуємо Святого Духа і терпимо до кінця, то зможемо стояти безвинними перед Богом в останній день).

  • Як можуть змінитися думки і почуття Амелії, які стосуються євангелії, якщо вона вважатиме, що центральна роль в євангелії належить Ісусу Христу? Як зосередженість на Спасителі вплинула на ваші думки про євангелію і на життя за нею?

  • Які труднощі можуть у нас виникнути, якщо ми припинимо зосереджуватися на Ісусі Христі і фундаментальних складових Його євангелії? (Ви можете переглянути висловлювання брата Даніела К. Джадда у частині 2 підготовчого матеріалу). Що змушувало вас відволікатися від головного в євангелії? Що допомогло вам найбільше зосереджуватися на головному?

Запропонуйте студентам переглянути висловлювання президента Дітера Ф. Ухтдорфа у частині 2 підготовчого матеріалу і записати, що вони можуть робити, аби більше зосереджуватися на основних принципах і застосуванні євангелії.

Ви також можете попросити студентів, якщо хтось бажає, розповісти, що вони можуть робити, аби зосереджуватися на найважливішому, намагаючись жити за євангелією.

На завершення ви або хтось із студентів можете свідчити про красу і силу життя за вічною євангелією Ісуса Христа.