Інститут
Урок 10 Матеріал для вчителя: Наслідувати приклад покірності Ісуса Христа


“Урок 10 Матеріал для вчителя: Наслідувати приклад покірності Ісуса Христа”, Ісус Христос і Його вічна євангелія. Матеріал для вчителя (2023)

“Урок 10 Матеріал для вчителя”, Ісус Христос і Його вічна євангелія. Матеріал для вчителя

Урок 10 Матеріал для вчителя

Наслідувати приклад покірності Ісуса Христа

Ісус Христос прийшов на землю, щоб виконати волю Свого Батька (див. Іван 5:19). На цьому уроці студенти зможуть обміркувати, як досконалий приклад покірності Спасителя пов’язано з божественними якостями смирення і лагідності. Студенти також обміркують, що вони можуть робити, аби більшою мірою дозволити Богу бути понад усе у їхньому житті.

Рекомендації для навчання

Ісус Христос підкоряється волі Небесного Батька в усьому.

Можете описати таку ситуацію:

Лукаса щойно покликали президентом кворуму старійшин. Прийнявши це покликання, він запитує єпископа: “Що я можу зробити, аби стати дійсно сильним провідником, таким, за яким люди захочуть піти?” Єпископ на якусь мить замислюється, а потім каже: “Будь смиренним і лагідним”. Лукас дякує єпископу за пораду, але виходить занепокоєний, бо вважає, що якщо він буде смиренним і лагідним, то люди вважатимуть його слабким провідником.

  • У чому Лукас, можливо, неправильно розуміє такі якості, як смирення і лагідність?

  • Якщо Лукас проігнорує пораду єпископа, яким провідником він може стати?

Ви можете розмістити на видному місці наступні визначення смирення і лагідності, надані старійшиною Девідом А. Беднаром, і обговорити, як вони пов’язані з підкорянням нашої волі Божій волі:

Зображення
Старійшина Девід А. Беднар

Смирення загалом означає залежність від Бога і постійну потребу в Його скеруванні й підтримці. …

Лагідність є … проявом праведної чуйності, готовності упокорюватися і великого самовладання. (“Лагідні й невибагливі серцем”, Ліягона, трав. 2018, с. 32)

Зображення
Ісус молиться у Гефсиманії

Ви можете показати зображення Ісуса Христа, Який молиться в Гефсиманському саду. Попросіть студентів прочитати Лука 22:39–44 і пошукати, чого це навчає нас про покірність. Ви можете також запитати:

  • Які інші приклади з життя Спасителя навчають нас смиренню, лагідності та покірливості? (Студентам може бути легше відповісти, якщо ви розмістите інші ілюстрації з життя Спасителя, пов’язані з Його покірністю. Ви можете також прочитати й обговорити слова старійшини Девіда А. Беднара у частині 1 підготовчого матеріалу).

  • Яким чином ми всі були благословенні тим, що Ісус підкорив Свою волю Батьковій? (Ви також можете розмістити на видному місці формулювання такої істини: Ісус Христос “перетерпів волю Батька в усьому від початку” (3 Нефій 11:11)).

  • Які благословення могли б отримати ви та інші люди у вашому житті, якби ви більше підкорялися волі Бога? (Ви можете виділити студентам кілька хвилин на те, щоб вони самостійно визначили і записали про щось одне, що вони можуть робити, аби більше підкорятися волі Бога).

Може бути корисним коротко розглянути ситуацію Лукаса і запропонувати студентам розказати, які благословення може отримати Лукас і його кворум, якщо він послухається до поради єпископа й стане смиренним та лагідним провідником.

У житті завітного народу Бог—понад усе.

Студенти можуть перечитати висловлювання Президента Рассела М. Нельсона у 3 частині підготовчого матеріалу і коротко обговорити важливість слова прагне. Ви, можливо, захочете свідчити, що ми стаємо Господнім народом, якщо прагнемо вибрати, аби Бог був понад усе у нашому житті.

Покращення нашого навчання і вивчення

Заохочуйте студентів ділитися тим, про що вони дізнаються. Якщо студенти мають можливості ділитися своїми думками, почуттями і враженнями з іншими, це допоможе їм поглибити власне розуміння, зміцнити свідчення, посилити здатність висловлювати євангельські істини і впевнено говорити про євангелію в інших ситуаціях.

Щоб допомогти студентам розглянути, як саме нам досягнути того, щоб Бог був понад усе у нашому житті, ви можете розмістити на видноті вказані далі інструкції або дати їх як роздатковий матеріал.

Хай Бог буде понад усе

Ісус Христос і Його вічна євангелія. Матеріал для вчителя—Урок 10

Протягом кількох наступних хвилин підготуйте коротку думку про підкорення волі Бога. Ваша думка має містити приклад такого підкорення з Писань або з вашого життя чи життя знайомої вам людини. Ви також можете написати, як можна наслідувати цей приклад у нашому житті. Під час підготовки ви можете скористатися одним з наступних матеріалів:

Хай Бог буде понад усе

Ісус Христос і Його вічна євангелія. Матеріал для вчителя—Урок 10

Зображення
роздатковий матеріал учителя

Після того як мине достатньо часу для підготовки, попросіть студентів розділитися на маленькі групи. Розмір груп залежатиме від того, скільки часу залишається до кінця уроку. Чим менше залишається часу, тим меншими мають бути групи. Це дасть можливість усім студентам поділитися своїми думками.

До кінця уроку ви можете виділити кілька хвилин, щоб студенти тихо поміркували над запитанням: Що, на вашу думку, вам слід почати робити або припинити робити, аби більшою мірою дозволити Богу бути понад усе у вашому житті?, яке міститься у частині 3 підготовчого матеріалу. Потім нехай вони запишуть свої думки.

До наступного уроку

Щоб заохотити студентів підготуватися до наступного уроку, ви можете протягом тижня надіслати таке послання: Президент Даллін Х. Оукс, з Першого Президентства, сказав: “Відвідування церкви та активність у ній допомагають нам стати кращими людьми і мати більш позитивний вплив на життя інших людей” (“Потреба в Церкві”, Ліягона, лист. 2021, с. 24). Вивчаючи підготовчий матеріал для уроку 11, пошукайте різні способи, в які відвідування Церкви може благословити ваше життя і життя вашої сім’ї та друзів.